Paslaptį didina ir tai, kad uždaroje erdvėje atsidūręs lėktuvas neturi jokių identifikacijos ženklų ar pavadinimų, rašo dailymail.co.uk.

Vietos gyventojai ir aviacijos mėgėjai spėlioja, kad jo savininkas svajojo šiame orlaivyje įkurti restoraną, bet dėl lėšų stygiaus šio projekto atsisakė ir paliko lėktuvą rūdyti.

Nepaisant to, kad lėktuvą saugo rakinami vartai ir apsauga, jis tapo keista turistų atrakcija.

Katka ir Micas, rašantys populiarų kelionių tinklaraštį „We just travel“, perskaitė apie šį lėktuvą ir 2017 metais nuvyko jo pažiūrėti.

Paieškų sistemoje „Google“ jiems tereikėjo įrašyti raktažodžius „apleistas lėktuvas“ ir per kelias minutes jie jau buvo vietoje.

It's plane mysterious! Tourists flock to Boeing jet found abandoned in a #Bali field (but no one knows how it got there) pic.twitter.com/5d54ozu4fg
— Hans Solo (@thandojo) February 23, 2018

Jei norite pamatyti šį lėktuvą iš šono, galite užsiropšti ant jūrinių konteinerių. Tačiau jei norite dar geresnio vaizdo, teks sumokėti 10 tūkst. Indonezijos rupijų (maždaug 0,6 euro).

Kitas kelionių tinklaraštininkas Joshas iš svetainės „Exploring with Josh“ šį lėktuvą aplankė 2016 metais.

„Neturiu supratimo, kaip šis lėktuvas buvo čia atgabentas, bet jis čia yra“, - savo vaizdo įraše sako jis. Joshas bandė papirkti sargybinius, kad šie leistų apsižvalgyti iš arčiau, bet jam nepavyko.
Tačiau šis lėktuvas nėra vienintelis „Boeing 737“, radęs neįprastą stovėjimo vietą šioje saloje.

Antrą „Boeing 737“ galima išvysti už 8 km į šiaurę, Kedonganane, Džimbarano paplūdimio rajone, garsėjančiame ant žarijų keptų jūrų gėrybių restoranais.

Pastarasis lėktuvas stovi visai šalia kavinės „Dunkin Donuts“ ir yra taip arti gatvės, jog jo sparnas yra pakibęs virš kelio.

Šio orlaivio varikliai yra išimti, korpusas tuščias, o ratai paremti atramomis.

Joshas aplankė ir antrąjį „Boeing 737“ ir sugebėjo įsiropšti į krovinių skyrių, kuris yra užverstas antklodžių dėžėmis.
„Pabūti lėktuvo viduje taip įdomu. Paprastai niekas negali to padaryti, jei nedirba lėktuve ar jų gamykloje“, - sakė jis.