„Teikdami pagalbą broliškai Sirijos tautai, mes išbandėme daugiau kaip 200 naujų ginkluotės pavyzdžių“, – pareiškė Rusijos Valstybės Dūmos gynybos komiteto vadovas Vladimiras Šamanovas, buvęs Rusijos oro desanto pajėgų vadas.

„Neatsitiktinai šiandien pas mus atvykstama iš įvairiausių krypčių pirkti mūsų ginklų – net iš šalių, kurios nėra mūsų sąjungininkės“, – nurodė jis.

„Šiandieninis karinės pramonės kompleksas sukūrė mūsų armijos įvaizdį, kuriuo galime didžiuotis, – kalbėjo jis. – Taip, yra dar rezervų, yra dar plėtros krypčių, bet mes užtikrintai žvelgiame į rytojaus dieną“.

Rusija, Sirijos vyriausybės ištikimiausia sąjungininkė daugeliu frontų vykstančiame pilietiniame kare Sirijoje, kaltinama, kad jos pajėgos be atodairos bombarduoja priešo kontroliuojamas teritorijas, bet žūva ir daugybė civilių.

Pastaruoju metu daugiausia kritikos sulaukia smūgiai sukilėlių kontroliuojamoje Rytų Gutoje, kur per penkias pastarąsias dienas žuvo daugiau kaip 400 civilių.

Pasak stebėsenos organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), per tą laikotarpį nuo intensyvios valdančiojo režimo ir Rusijos pajėgų artilerijos ugnies žuvo 403 civiliai, tarp kurių yra ir 95 vaikai. Vien ketvirtadienį ten žuvo 46 žmonės. Lavonai traukiami iš griuvėsiais virtusių namų.

Tuo metu, kai Dūmoje kalbėjo V. Šamanovas, gaunama pranešimų, kad Rusijos Sirijoje dislokavo radarais nepatinkamų naikintuvų Su-57; mažiausiai du tokie lėktuvai buvo pastebėti trečiadienį.

Šio penktos kartos lėktuvo nuotraukos, esą skraidžiusio virš Sirijos, buvo paskelbė ketvirtadienį įvairios valstybinės žiniasklaidos priemonės.

Šaltinis Rusijos gynybos ministerijoje patvirtino naujienų agentūrai RBK, kad tie du karo lėktuvai buvo pasiųsti į Heimimo karinę bazę Sirijoje išbandymui „realiomis sąlygomis“.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas atsisakė komentuoti pranešimus apie Su-57 dislokavimą Sirijoje.