„Tačiau mes siūlome labai aiškią formuluotę, kad paliaubos jokiu būdu nebūtų taikomos kovai su islamistinėmis grupuotėmis, kaip „Islamo valstybė“ (IS) ir „Nusros frontas“ bei kitomis, kurios sistemingai apšaudo Damasko gyvenamuosius rajonus“, - sakė S. Lavrovas, ketvirtadienį lankydamasis Belgrade, jį cituoja agentūra „Interfax“.

S. Lavrovas pabrėžė, kad Vakarai tokiai aiškiai formuluotei kol kas nėra pasiruošę. Ministras kritikavo Vakarų tono paaštrėjimą Sirijos vyriausybės atžvilgiu dėl padėties Rytų Gutoje.

Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba ketvirtadienį tarsis dėl rezoliucijos, kurioje bus raginama skelbti paliaubas Sirijos vyriausybinių dalinių apsuptam sukilėlių anklavui Rytų Gutai.

Ši paskutinė didesnė sukilėlių rankose esanti teritorija netoli Damasko nuo sekmadienio praktiškai be perstojo apšaudoma Sirijos ir Rusijos lėktuvų. Jau žuvo 386 žmonės, daugiau kaip 1 850 buvo sužeisti. Nuo 2013 metų apsiaustoje teritorijoje gyvena 400 000 žmonių, kurie badauja ir dėl sugriautų ligoninių praktiškai nesulaukia medicininės pagalbos.

Sirija ir Rusija atakas argumentuoja tuo, kad islamistai iš Rytų Gutos apšaudo Damasko gyvenamuosius rajonus.