Užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas apkaltino JAV mėginant kištis į Rusijos vidaus reikalus prieš kitą mėnesį vyksiančius šalies prezidento rinkimus. Tai jis pareiškė, reaguodamas į Vašingtono sprendimą įvesti sankcijas 13-ai Rusijos piliečių, galimai slapta mėginusių kištis į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus.

„Paradoksalu, kad amerikiečiai artėja prie kišimosi į mūsų vidaus reikalus ir didina įtampą dvišaliuose santykiuose prieš (Rusijos) prezidento rinkimus“, - naujienų agentūrai „Interfax“ sakė S. Riabkovas.

„Nepaisant to, jie ir toliau - nepateikdami jokių įrodymų - kaltina mus neva kišusis į jų rinkimų procesą“, - pridūrė S. Riabkovas.

„Žinoma, kad mes Maskvoje dėl to apgailestaujame“, - teigė jis apie potencialias sankcijas 13-ai Rusijos piliečių, kuriems praėjusią savaitę buvo pareikšti kaltinimai JAV federalinės vyriausybės vykdomo tyrimo kontekste.

„Santykius su JAV bus labai sunku išjudinti iš dabartinio taško“, - konstatavo Rusijos diplomatijos vadovo pavaduotojas.

Keli JAV Kongreso komitetai bei specialusis prokuroras Robertas Muelleris tiria įtarimus dėl galimo Rusijos kišimosi į 2016-ųjų prezidento rinkimus ir bendrininkavimo su prezidento Donaldo Trumpo rinkimų kampanija.

Maskva tokius įtarimus neigia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)