Apie tai informuoja televizija „Al Jazeera“.

„Susitarimo nėra. Yra tik mūsų raginimas Sirijos pajėgoms įžengti ir apsaugoti sienas“, – sakė YPG atstovas.

Turkijos vicepremjeras Bekiras Bozdagas taip pat pareiškė, jog pranešimai apie susitarimą tarp Damasko ir kurdų kovotojų yra melagingi.

„Nors Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA pranešė, kad tam tikros pajėgos, susijusios su Sirijos režimu, įžengs į Afriną, oficialūs valdžios atstovai to nepatvirtino. Šis pranešimas netikroviškas, jis neatitinka faktų“, – sakė vicepremjeras žurnalistams.

„Bet koks Sirijos režimo sprendimas siųsti pajėgas padėti teroristinėms organizacijoms PYD/YPG arba bet koks kitas žingsnis šia kryptimi turėtų pražūtingų pasekmių regionui“, – sakė B. Bozdagas.

PYD – Demokratinės sąjungos partija – yra YPG politinis sparnas.

B. Bozdagas patikino, kad jau mėnesį vykdomas Afrino puolimas bus „ryžtingai tęsiamas, kol bus likviduotas paskutinis teroristas“.

Kiek anksčiau naujienų agentūra SANA pranešė, kad provyriausybinės pajėgos bus dislokuotos Afrine siekiant padėti vietos pajėgoms atremti Turkijos „agresiją“.

Stebėtojai pažymi, kad jei į Afriną bus įvestos vyriausybės pajėgos, Turkijai teks kautis ne tik su kurdais, bet ir su pačia Sirija.

Turkija karinę operaciją „Alyvmedžio šakelė“ prieš YPG Afrine, esančiame šalia Turkijos sienos, pradėjo sausio 20-ąją antskrydžiais ir artilerijos apšaudymais, o jau kitą dieną buvo pradėta ir antžeminė operacijos fazė.

Turkija YPG laiko teroristine grupuote, susijusia su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK), ir siekia nustumti kurdų kovotojus nuo savo pietinė sienos.

YPG Afriną kontroliuoja nuo 2012 metų, kai Sirijos pajėgos pasitraukė iš šio regiono ir kitų vietovių, kur gyventojų daugumą sudaro kurdai.