Sekmadienį į Šveicariją atvykęs V. Volodinas susitiks su keliais aukšto rango pareigūnais, tarp jų – Šveicarijos parlamento pirmininku Dominique'u de Bumanu ir šalies diplomatijos vadovu Ignazio Cassisu.

Šio rusų pareigūno vizitas į ES nepriklausančią šalį vertinamas prieštaringai, nes tas asmuo yra įtrauktas į Vašingtono ir Briuselio „juoduosius sąrašus“.

Tačiau už dvišalius santykius atsakinga Šveicarijos ūkio ministerijos pareigūnė Livia Leu šalies visuomeniniam transliuotojui RTS sakė, kad V. Volodino vizitas yra susijęs su Berno siekiu padėti išspręsti konfliktą Rytų Ukrainoje.

„Kas dėl Ukrainos krizės, Šveicarija visuomet skatino dialogą, nes tik politinis sprendimas gali užbaigti krizę“, – sakė L. Leu.

„Turėdama tai galvoje Šveicarija gali išduoti vizas žmonėms, esantiems Europos Sąjungos (sankcijų) sąraše“, – pridūrė ji.

V. Volodinas, ilgametis Kremliaus pareigūnas ir artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, šalies parlamento žemųjų rūmų pirmininku tapo 2016-aisiais. Dvejais metais anksčiau jis buvo įtrauktas į JAV ir ES sankcijų sąrašus dėl savo vaidmens Ukrainos krizėje.

Karas Rytų Ukrainoje įsiplieskė 2014 metų balandį, Rusijai tų metų kovą aneksavus Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį. Konfliktas pareikalavo jau daugiau kaip 10 tūkst. gyvybių.

Šveicarijos parlamentas praėjusią savaitę pranešė, kad V. Volodinas į šalį buvo pakviestas po šveicarų įstatymų leidėjų delegacijos vizito į Maskvą praėjusiais metais.