Katinų dvikovos nuotrauką savo paskyroje tviteryje įkėlė ITV televizijos žurnalistas Nickas Dixtonas, informuoja lenta.ru.

Dvikovą laimėjo Palmerstonas. Žurnalistas įamžino per peštynes nukritusį Larry‘o antkaklį su Britanijos vėliava. Nuotrauka pasidalino jau daugiau nei 7 tūkst. skaitytojų.

Tviterio naudotojas Ryanas Brownas palygino katinų dvikovą su „Brexit“. „Panašu, kad Užsienio reikalų ministerija turi rūpesčių su ministre pirmininke, todėl nusiuntė katiną, kad jas išspręstų“, – pabrėžė Josephas A. Gomesas.

„Kur buvo policininkai“, – pajuokavo Ann Marshall.

Katino antkaklį su Britanijos vėliava socialinių tinklalapių vartotojai pirmą kartą pamatė šių metų sausį: jie spėjo, kad tokiu būdu katinas palaiko Britanijos išstojimą iš ES.

Larry‘is oficialiai laikomas pagrindiniu vyriausybės pelių gaudytoju. Pasikeitus ministrų kabineto vadovui, katinas liko rezidencijoje, nes jis – ne buvusio premjero Davido Camerono augintinis, o valstybės tarnautojas. Užsienio reikalų ministerijos katinas Palmerstonas laikomas pagrindiniu jo konkurentu. Tai jau ne pirma katinų dvikova.

Referendumas apie Didžiosios Britanijos išstojimą įvyko 2016 m. birželio 23 d., laimėjo „Brexit“ šalininkai.