Palestiniečių antpuolis įvyko tuo metu, kai Izraelio premjeras Arielis Sharonas skrido lėktuvu į Vašingtone įvyksiantį susitikimą su JAV prezidentu George'u W.Bushu. A.Sharonas ketina prašyti G.W.Busho nutraukti ryšius su palestiniečių prezidentu Yasseru Arafatu, prieš kurį jis ėmėsi griežtų priemonių po anksčiau įvykdytų palestiniečių išpuolių.

A.Sharono lėktuvas netrukus po 22 valandos Rytų pakrantės (ketvirtadienio 5 val. ryto Lietuvos) laiku nusileido netoli Vašingtono esančioje Andrewso (Endriuso) oro pajėgų bazėje.

Kartu su ministru pirmininku skrendantys padėjėjai dėl žudynių žydų naujakurių gyvenvietėje apkaltino Y.Arafato vadovaujamą Palestinos savivaldą ir pažadėjo, kad Izraelis duos greitą atkirtį.

"Mes laikome Palestinos savivaldą atsakinga" už antpuolį, skrydžio metu pareiškė A.Sharono atstovas spaudai Arnonas Perlmanas. Jis sakė, kad dėl šio incidento ministras pirmininkas neketina nutraukti vizito į Vašingtoną.

Palestiniečiams "nedelsiant bus duotas atkirtis", - pareiškė kitas A.Sharono atstovas spaudai Raananas Gissinas drauge skrendantiems žurnalistams.

Vieni keturių palestiniečių ekstremistų nužudytų žmonių buvo motina su dukra, kurias šie užpuolikai paėmė įkaitais Vakarų Kranto Jordano upės slėnyje esančioje Hamros žydų naujakurių gyvenvietėje, pranešė Izraelio radijo ir televizijos stotys.

Pasak pranešimų, šį reidą nutraukė elitinis kariuomenės komandosų dalinys, kuris šturmavo vieną pastatų ir nukovė vieną palestinietį ekstremistą. Po to kareiviai ėmė kratyti namą po namo, ieškodami kitų užpuolikų.

Duodami atkirtį į ekstremistų antpuolį, Izraelio naikintuvai paleido dvi raketas į pagrindinę Palestinos savivaldos būstinę Vakarų Kranto Nabulaus mieste, pranešė Izraelio kariuomenė. Palestiniečių atstovai pranešė, kad šio antskrydžio metu buvo sužeisti 11 žmonių, daugiausiai palestiniečių policininkų.

Atsakomybę už naujakurių gyvenvietės užpuolimą prisiėmė grupuotė "Al Aksos kankinių brigados", kuri yra susijusi su Y.Arafato organizacija "Fatah". Ši grupuotė faksu atsiuntė savo pareiškimą "Reuters", o radijo stotis "Voice of Palestine" taip pat pranešė šią grupuotę prisiėmus atsakomybę. Nepriklausomi šaltiniai negalėjo patvirtinti šių atsakomybės pareiškimų.

Izraelio kariuomenė pareiškė, jog vis dar bando tiksliai išsiaiškinti, kas įvyko Hamroje, tačiau jos atstovas spaudai patvirtino, jog palestiniečių banditai nužudė ir sužeidė kelis žydus.

Tuo tarpu Gazos Ruože įvyko kita žmogžudystė. Palestiniečiai liudininkai pranešė, kad žydų kareivis nušovė 16-metį palestinietį, kuris stovėdamas stebėjo besidarbuojančius Izraelio buldozerius. Tuo tarpu Izraelio kariuomenė pranešė, jog buvo nušautas palestinietis, kuris metė granatą.