Praėjusią savaitę A. Navalnas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame teigė, kad rusų milijardierius Olegas Deripaska buvo užmezgęs romaną su baltaruse palydove bei davė kyšį Rusijos ministro pirmininko pavaduotojui Sergejui Prichodko.

Praėjus vos kelioms dienoms nuo įrašo paskelbimo, O. Deripaska laimėjo bylą teisme, ir Rusijos federalinė ryšių, informacijos technologijų ir visuomenės informavimo priemonių tarnyba („Roskomnadzor“) nurodė jam nepalankų turinį užblokuoti, pranešė valstybinė šalies žiniasklaida.

„Mūsų tyrimą su angliškais subtitrais vis dar galite pamatyti „YouTube“ kanale“, - tviteryje informavo A. Navalnas.

O. Deripaska, vadovaujantis holdingui „Basic Element“, pasmerkė A. Navalno jam mestus įtarimus kaip „melagingus“ ir „keliančius pasipiktinimą“ bei žadėjo ginti savo reputaciją teismuose.

A. Navalnas vadovauja prieš Rusijos vadovybę nukreiptam protesto judėjimui ir jam uždrausta dalyvauti kitą mėnesį vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose.

Dalyvauti rinkimuose A. Navalnas negali dėl teistumo už finansinius nusikaltimus. Tačiau opozicijos lyderis teigia, kad kaltinimai jam buvo sufabrikuoti. Dabar jis ragina boikotuoti artėjančius rinkimus, siekiant, kad rinkėjų aktyvumas būtų kuo žemesnis.