Tačiau M. Saakašvilis pažymėjo, jog sieks susigrąžinti Ukrainos pilietybę, kurią jam 2017-ųjų vasarą panaikino prezidentas Petro Porošenka.

„Šiandien Amsterdame pirmą kartą per pastarąjį laiką gavau tikrą dokumentą, patvirtinantį mano tapatybę. Vos atvykus į Nyderlandus man įteikė asmens tapatybės dokumentą, suteikiantį teisę gyventi ir dirbti Europos Sąjungoje. Visa procedūra tetruko vos kelias minutes“, – parašė eksprezidentas trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“.

Tuo pat metu M. Saakašvilis pabrėžė: „Esu kaip niekada ryžtingai nusiteikęs susigrąžinti Ukrainos pilietybę“.

Politikas įkėlė į feisbuką savo ir gauto asmens tapatybės dokumento nuotraukas. Nuotraukoje M. Saakšvilis matomas važiuojantis tramvajumi.

Kaip jau skelbta, trečiadienį M. Saakašvilis, anksčiau šią savaitę deportuotas iš Ukrainos, atvyko į Nyderlandus.

Prieš tai jis buvo Varšuvoje, kur papasakojo, jog ketina artimiausiomis dienomis susitikti su šeima Nyderlanduose.

„Paskui keliausiu po vizą Europą ir užsiimsiu politine veikla“, – aiškino jis.

2017 metų liepą, M. Saakašviliui viešint Jungtinėse Valstijose, P. Porošenka panaikino jam Ukrainos pilietybę. Rugsėjį eksprezidentui pavyko lydimam savo šalininkų grįžti į Ukrainą.

Vasario 12 dieną jis buvo sulaikytas Kijeve ir pagal readmisijos procedūrą grąžintas į Lenkiją.

Po trumpo Gruzijos 2008 metų karo su Rusija Kremliaus atstumtuoju tapęs M. Saakašvilis garsiai reiškė paramą 2014 metų liaudies sukilimui Kijeve, per kurį buvo nuversta Maskvos remta V. Janukovyčiaus vyriausybė.

P. Porošenka atsidėkojo M. Saakašviliui už jo pastangas – 2015 metais paskyrė jį strateginę reikšmę turinčio Odesos regiono prie Juodosios jūros gubernatoriumi, bet vėliau jiedu susipyko.

50-metis M. Saakašvilis Ukrainoje įkūrė opozicinę partiją „Naujųjų jėgų judėjimas“ ir rengė mitingus, kuriuose buvo raginama nušalinti P. Porošenką, esą nekovojantį su korupcija.

Dabar jis kaltinamas bandymu Ukrainoje surengti Rusijos remiamą sąmokslą.