Kaip antradienį sakė šaltiniai policijoje, tėvas, dukra ir tėvo kolega pirmadienį Lione buvo sulaikyti.

Ketvirtadienio vakarą jie pranešė tapę Holivudo filmo verto apiplėšimo aukomis. 22 metų dukra policijai papasakojo, kad du santechnikais apsimetę nusikaltėliai pagrobė ją iš jos buto Lione.

Ji sakė, kad pagrobėjai įgrūdo ją į automobilį, surišo ir privertė paskambinti tėvui, dirbančiam šveicarų kompanijoje „SOS Surveillance“, kuri šarvuotais automobiliais vežioja grynuosius. Nusikaltėliai pareikalavę, kad vyras sumokėtų išpirką.

Tėvas, kuris su kolega į Lozaną Šveicarijoje vežė pinigų krovinį, esą sutiko susitikti su pagrobėjais automobilių stovėjimo aikštelėje netoli sienos su Prancūzija ir perduoti savo krovinį.

Prancūzijos policija praėjusią savaitę apskaičiavo, kad buvo pavogta nuo 20 iki 30 mln. Šveicarijos frankų (17–26 mln. eurų).

Vairuotojo dukra apie 22 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku buvo rasta nenukentėjusi prie vieno kelio Liono pakraštyje. Pareigūnai sakė, kad mergina buvo „smarkiai sukrėsta“.

Tačiau dabar atrodo, kad tyrėjai įtaria pačius „nukentėjusiuosius“.

Šveicarų pareigūnai paragino liudininkus susisiekti su policija ir sakė, kad ieško trijų vyrų, kalbančių prancūziškai su akcentu, „galbūt iš Pietų Prancūzijos arba Šiaurės Afrikos“.