„Ką tik kalbėjausi su Amerikos prezidentu Trumpu“, – V. Putinas sakė M. Abbasui prieš prasidedant jųdviejų deryboms už uždarų durų.

„Žinoma, kalbėjomės apie Izraelio ir palestiniečių konfliktą“, – pridūrė jis.

Palestiniečių prezidentas Maskvoje siekia užsitikrinti V. Putino palaikymą po palestiniečių ir jų sąjungininkų įtūžį sukėlusio D. Trumpo sprendimo oficialiai pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine.

„Mums labai svarbu žinoti jūsų asmeninę nuomonę, kad galėtume „sutikrinti laikrodžius“ ir rasti bendrą požiūrį į šios itin sudėtingos problemos sprendimą“, – savo svečiui sakė V. Putinas.

M. Abbasas atsisakė nuo bet kokių kontaktų su D. Trumpo administracija nuo praeitų metų pabaigos, kai Vašingtonas priėmė sprendimą dėl Jeruzalės.

„Skelbiame, kad nuo šio momento atsisakome kokiu nors būdu bendradarbiauti su amerikiečiais, atliekančiais tarpininkų vaidmenį, nes mes pasisakome prieš jų veiksmus“, – M. Abbasas sakė per pokalbį su Kremliaus vadovu.

Jis pridūrė, kad Palestina visiškai neprieštaraus, jeigu pastangoms spręsti Artimųjų Rytų konfliktą būtų tarpininkaujama daugiašaliu formatu.

„Pavyzdžiui, (Artimųjų Rytų) ketvertas ir dar kokios nors šalys, panašiai kaip buvo siekiama susitarimo su Iranu“, – nurodė M. Abbasas.

Komentuodamas JAV sprendimą palestiniečių lyderis pridūrė: „Prezidentas Trumpas dar kartą mus nustebino – mums tai buvo antausis. Turiu omenyje jo sprendimą perkelti JAV ambasadą į Jeruzalę ir tuo pačiu laikyti visą Jeruzalę Izraelio sostine.“

Jo susitikimas su V. Putinu vyksta praėjus dviem savaitėms po Izraelio premjero Benjamino Netanyahu vizito Maskvoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)