Buvusio miesto mero Nevzato Tandogano vardu pavadintą gatvę norima pervadinti į Alyvmedžio šakelės gatvę, tviteryje rašė dabartinis meras Mustafa Tuna.

„Alyvmedžio šakelė“ - praėjusį mėnesį pradėtos ir vis dar tebesitęsiančios Turkijos karinės operacijos Sirijos kurdų anklave Afrine pavadinimas.

Pajėgas, į kurias įeina ir Sirijos kurdų milicija, JAV laiko pagrindinėmis savo sąjungininkėmis kovojant su ekstremistine organizacija „Islamo valstybė“ (IS). Tačiau Turkija šią miliciją - Kurdų Liaudies apsaugos dalinius (YPG) - laiko teroristine organizacija.

Turkijos ir JAV, dviejų NATO sąjungininkių, santykius temdo ir kiti nesutarimai, įskaitant JAV konsulato darbuotojų ir piliečių sulaikymus bei antiamerikietišką Ankaros retoriką. Turkija savo ruožtu reikalauja, kad JAV jai išduotų dvasininką Fethullah'ą Guleną, kaltinamą žlugusio 2016-ųjų perversmo organizavimu.

Norint pakeisti gatvės pavadinimą, dėl to turi balsuoti Ankaros savivaldybės taryba.

Gruodį, diplomatiniam kivirčui kilus tarp Turkijos ir Jungtinių Arabų Emyratų (JAE), gatvė priešais šios šalies ambasadą Ankaroje taip pat buvo pervadinta.