Kovą Egipte vyks prezidento rinkimai, kuriuos, kaip manoma, turėtų užtikrintai laimėti dabartinis šalies vadovas Abdelis Fattahas al-Sissis, nes jam iššūkį mes menkai žinomas politikas.

„Jungtinės Valstijos remia skaidrų ir patikimą rinkimų procesą ir tai, kad piliečiams būtų sudarytos tinkamos galimybės juose dalyvauti laisvai ir sąžiningai“, - po Kaire vykusių derybų su Egipto diplomatijos vadovu Samehu Shoukry surengtoje spaudos konferencijoje sakė R. Tillersonas.

„Susitarėme, kad ir toliau glaudžiai bendradarbiausime kovodami su terorizmu, įskaitant mūsų bendrą įsipareigojimą nugalėti ISIS („Islamo valstybę“)“, - pridūrė jis.

Nuo 2011-ųjų metų sukilimo, per kurį buvo nuverstas ilgametis šalies autokratinis prezidentas Hosnis Mubarakas, Egiptas dykumingame Sinajaus regione kovoja su maištininkais.

R. Tillersonas į Egiptą atvyko sekmadienį, kur pradėjo vasario 11-16 dienomis vyksiantį vizitų Artimuosiuose Rytuose maratoną. Iš Egipto jis turėtų vykti į Kuveitą, Jordaniją, Libaną ir Turkiją.