Naujienų agentūrai „Associated Press“ informaciją apie kilusią konfrontaciją patvirtino vienas armijos karininkas, pageidavęs likti anonimu, nes nebuvo įgaliotas kalbėti apie saugumo pajėgų operaciją.

Pasak jo, susirėmimai prasidėjo šeštadienį, kai kariškiai nuvyko į atokiame rajone esančią kasyklą „Cicapra“, gavę informacijos, jog ginkluota gauja grasina nelegaliai ten dirbantiems aukso kasėjams.

Buvo konfiskuoti keturi koviniai ginklai, granatų ir keli mažakalibriai šaulių ginklai. Daugiau jokių detalių apie incidentą nebuvo pateikta. Pareigūnai nurodė, kad tarp žuvusių asmenų kariškių nėra.

Su naujienų agentūra AP kalbėjęs karininkas sakė, kad nė vienas iš žuvusiųjų neturėjo kokių asmens tapatybės dokumentų. Pasak jo, tarp aukų tikriausiai yra moteris, vietinių vadinta „bose“. Manoma, kad ji perėmė šios vietovės kontrolę po to, kai pernai buvo nužudytas jos brolis Andersonas Rodriguezas– vietos gaujos lyderis, garsėjęs žiauriu elgesiu su auksakasiais.

Tai yra daugiausiai gyvybių pareikalavęs smurtinis incidentas Bolivaro valstijos kasykloje nuo 2016 metų, kai masinėje kapavietėje buvo aptikti 17 nelegalių kasėjų, veikiausiai nužudytų nusikaltėlių gaujos.

Lėšų stinganti Venesuelos vyriausybė norėtų pritraukti užsienio investicijų į šį daug išteklių turintį regioną, tačiau jame klesti smurtas ir nuolat vyksta susirėmimai tarp konkuruojančių nusikaltėlių gaujų ir kariuomenės.