Prieš atidarymo ceremoniją nustojo veikti oficiali „Pyeongchang 2018“ interneto svetainė: lankytojai negalėjo pasiekti jame esančios informacijos ar atsispausdinti bilietų į renginius. Svetainės darbas buvo visiškai atnaujintas tik po dvylikos valandų.

Be to, Pjongčango stadione kurį laiką neveikė bevielio interneto ryšys, o pagrindiniame spaudos centre - televizija ir internetas.

Vis garsiau pasigirsta įtarimų, kad ši kibernetinė ataka įvykdyta iš Rusijos. Tai esą galėjo būti atsakas į draudimą šalies olimpiniam komitetui ir beveik 200 šalies atletų dalyvauti žaidynėse dėl valstybinio masto dopingo schemos 2014-ųjų Sočio olimpinėse žaidynėse.

Pjongčango olimpinių žaidynių atstovas Sungas Baik-you nesutiko atskleisti, kuri šalis surengė kibernetinę ataką, tačiau sakė: „Buvo įvykdyta kibernetinė ataka, vakar dieną serveris buvo atnaujintas ir žinome, kas sukėlė šią problemą.„

„Vykdome saugumo operacijas ir, taikydami geriausią praktiką, nekomentuosime šio klausimo, nes jį vis dar sprendžiame“, - teigė Sungas Baik-you.

Tuo metu Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) komunikacijos vadovas Markas Adamsas teigė asmeniškai nežinąs, kas surengė ataką.

„Detalių neatskleidžiame viešai, nes, tiesą sakant, šiuo metu stengiamės įsitikinti, ar mūsų sistemos yra apsaugotos - o jos yra apsaugotos - todėl viešai aptarinėti detales nenaudinga, - sakė jis. - Bet turėsime galutinę ataskaitą ir, spėju, ji bus paviešinta.„

Jei informacija, kad šią kibernetinę ataką surengė Rusija, pasitvirtins, tai gali pakeisti TOK nuomonę dėl klausimo, ar iki uždarymo ceremonijos panaikinti Rusijos suspendavimą ir leisti jos atletams žygiuoti po savo šalies vėliava. Žaidynių atidarymo ceremonijoje jie žygiavo po neutralia olimpine vėliava.