Pernai rugsėjį jiedu paskelbė apie savo sužadėtuves.

26 metų princesė Mako ir jos vienmetis Kei Komuro oficialiai susižadėti turėjo kitą mėnesį, o vestuvės buvo numatytos lapkričio 4-ąją.

Tačiau pora nusprendė, kad neužteks laiko „pakankamai pasiruošti“ vestuvėms , sakoma princesės pranešime, kurį cituoja naujienų agentūra „Jiji Press“.

Imperatoriui ir imperatorienei pora pranešė, kad jų vestuvių ceremonija atidedama iki 2020 metų, kadangi kiti metai turėtų būti labai įtempti imperatoriškai šeimai, kai Akihito atsisakys savo sosto, pranešė „Jiji Press“.

„Labai apgailestauju dėl sukeltų didelių rūpesčių ir papildomos naštos tiems, kurie nuoširdžiai padėjo (organizuoti) mūsų vestuves“, – paskelbė princesė Mako.

Imperatoriškųjų rūmų reikalų tarnybos pareigūnas patikina, kad pora neatsisako ketinimų tuoktis. Jis taip pat paneigė, kad jų sprendimas gali būti kaip nors susijęs su neseniai viename žurnale pasirodžiusiu straipsniu apie įtariamas sužadėtinio motinos finansines problemas, informavo „Jiji Press“.

2016 metais imperatorius Akihito sukrėtė šalį užsiminęs apie savo norą perleisti sostą vyriausiam sūnui kronprincui Naruhito po beveik trijų dešimtmečių Chrizantemų soste. Priežastimi imperatorius nurodė savo amžių ir prastėjančią sveikatą.

Japonijoje imperatoriai sosto nebuvo atsisakę du šimtmečius. Akihito turėtų pasitraukti 2019 metų balandžio 30 dieną.

Kitą dieną jo vietą turėtų užimti 57 metų princas Naruhito.

Mako yra vyriausioji Naruhito brolio, princo Akishino, ir princesės Kiko duktė.