Tarp aukų yra mažiausiai dešimt vaikų, pranešė Sirijos žmogaus teisių stebėsenos biuras. Vietinis Gutos medicinos centras skelbė net apie 50 žuvusiųjų ir daugiau kaip 250 sužeistųjų.

Rytų Guta netoli Damasko ir Idlibo provincija Sirijos šiaurės vakaruose yra vienos paskutiniųjų Sirijos teritorijų, kurias kontroliuoja sukilėliai. Praėjusiomis savaitėmis smurtas čia paaštrėjo. Idlibe dėl mūšių, Jungtinių Tautų duomenimis, savo namus bus priversti palikti beveik 250 000 žmonių. Rytų Gutoje dėl vyriausybės blokados, JT vertinimu, 400 000 žmonių atkirsti nuo išorinio pasaulio. Kadangi teritorijos praktiškai nepasiekia pagalba, čia, humanitarinių organizacijų duomenimis, bręsta humanitarinė katastrofa.

JT atstovai skundėsi, kad dėl besitęsiančių mūšių ir smulkmeniškų leidimų išdavimo procedūrų negali išdalyti jau paruoštos pagalbos. Ji esą reikalinga daugiau kaip 13 mln. žmonių šalyje.

JT atstovai Sirijoje pareikalavo neatidėliotinų mažiausiai mėnesio trukmės paliaubų, kad būtų galima pasirūpinti milijonais žmonių ir išgelbėti ligonius bei sužeistuosius.