Izraelis per operacijas naudojo sraigtasparnius, bepiločius ir naikintuvus. Jų žymėjimai ir vėliavos, pasak „New York Times“, buvo uždengti, kad nebūtų galima atsekti orlaivių kilmės. Skrydžių maršrutai buvo nustatyti taip, jog susidarytų įspūdis, kad lėktuvai kyla iš Egipto teritorijos. Šie duomenys, anot laikraščio, gauti iš britų ir amerikiečių vyriausybių pareigūnų.

Abiejų šalių bendradarbiavimas yra neįprastas: jos ilgai buvo susipriešinusios, keliskart tarpusavyje kariavo. Nepaisant taikos sutarties tarp Egipto ir Izraelio, šalių santykiai įtempti. Dabar atrodo, kad abi valstybės vykdo bendrą kovą su teroristais. A. F. al-Sisis bendradarbiavimą esą laiko paslaptyje, nes daug egiptiečių Izraelį vis dar traktuoja kaip priešą.

Centrinė vyriausybė Kaire ketverius metus kovoja su džihadistais Sinajaus pusiasalyje. Čia vis pasitaiko teroro aktų, atsakomybę dėl kurių prisiima islamistai.

Kad efektyviau kontroliuotų milžinišką operacijos teritoriją, Egiptas bendradarbiauja su Izraeliu, kuris pats vis yra puolamas džihadistų - dabar paskelbtos detalės iki šiol nebuvo žinomos. Gali būti, kad Izraelio vyriausybei Kairo kova su „Islamo valstybe“ pasirodė neefektyvi.

Anot pranešimo, Izraelis atakas Šiaurės Sinajuje pradėjo 2015 metų spalį. Teroristinė grupuotė tada pakeitė savo strategiją ir vis labiau ėmė taikytis į tokius taikinius, kaip bažnyčios ir mečetės.