Naujausiais duomenimis, karo lėktuvo pilotas žuvo, rašo naujienų agentūra AFP, remdamasi Rusijos armijos atstovų tvirtinimais.

Prieš tai buvo skelbiama, kad pilotui pavyko išsigelbėti. Apie tai informavo stebėseną vykdanti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“.

Vėliau buvo pranešama, kad sukilėlių kovotojai šeštadienį Sirijos šiaurės vakarų provincijoje Idlibe numušė Rusijos karo lėktuvą ir paėmė nelaisvėn jo pilotą.

„Sukilėlių grupuotės numušė lėktuvą Su-25. Parašiutu nusileidęs rusų lakūnas buvo sučiuptas,“ – sakė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdul Rahmanas.

Jis negalėjo patvirtinti, kuri iš grupuočių numušė lėktuvą.

Tuo tarpu Laisvosios Sirijos armijos atstovai praneša, kad pilotas buvo nužudytas. Taip pat žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad lėktuvo pilotas buvo paimtas belaisviu.

Socialinėje žiniasklaidoje skelbiami vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuotas naikintuvo numušimo momentas. Kitame įraše – ant žemės liepsnojančios orlaivio, ant kurio sparno raudona žvaigždė, nuolaužos.

Rusija kartu su sąjungininkais Sirijoje minėtojoje teritorijoje kovoja su separatistų pajėgomis.

#Pt. #RuAF Su-25's wreckage after Rebels shot it down in SE. #Idlib CS. pic.twitter.com/slHAyNgB8d
— Qalaat Al Mudiq (@QalaatAlMudiq) February 3, 2018

Šiame rajone aktyviai veikia griežtosios linijos opozicijos grupuotės ir džihadistų grupuotė „Hayat Tahrir al Sham“ (HTS).

Jokia grupuotė atsakomybės už šią ataką kol kas neprisiėmė.

Sirijos vyriausybės pajėgos, palaikomos Rusijos aviacijos, gruodžio pabaigoje pradėjo įnirtingą puolimą Idlibe.

„Per pastarąją parą šiame rajone įvyko dešimtys Rusijos lėktuvų antskrydžių. Numuštasis lėktuvas taip pat vykdė antskrydžius," – sakė Rami Abdul Rahmanas.

Opozicijos grupuotės yra numušusios ne vieną Sirijos režimo lėktuvą, tačiau Rusijos lėktuvai yra numušami daug rečiau.

2016-ųjų rugpjūtį Sirijoje buvo numuštas Rusijos karinis transporto sraigtasparnis, visi penki juo skridę žmonės žuvo.

Rusijos pajėgos pradėjo vykdyti oro antskrydžius Sirijoje 2015 metų rugsėjį.

Po dviejų mėnesių Turkijos aviacijai numušus Rusijos karo lėktuvą Ankaros ir Maskvos santykiuose kilo didžiausia nuo Šaltojo karo laikų krizė.

Sirijos džihadistai prisiima atsakomybę už Rusijos lėktuvo numušimą

Džihadistų dominuojamas aljansas šeštadienį paskelbė, kad jo kovotojai numušė Rusijos naikintuvą Sirijos šiaurės vakarinėje dalyje.

Grupuotė „Hayat Tahrir al-Sham“ (HTS) atsakomybę prisiėmė propagandos kanale paskelbtame pareiškime. Apie piloto likimą džihadistai informacijos nepateikė.

Ši organizacija kontroliuoja Idlibo provinciją. Jai vadovaujasu „al-Qaeda“ anksčiau sieti Sirijos džihadistai.

Rusijos gynybos ministerija patvirtino, kad lėktuvas „Su-25“ buvo numuštas Ildibo provincijoje. Maskvos teigimu, pilotas žuvo „kovoje su teroristais“.

Sirijos prezidentui Basharui al-Assadui lojalūs kariai Ildibo provincijoje puolimą pradėjo gruodžio pabaigoje. Šias pajėgas remia Rusijos karo lėktuvai.

Opozicijos grupuotės yra numušusios ne vieną Sirijos režimo lėktuvą, tačiau Rusijos orlaiviai yra numušami daug rečiau.

2016-ųjų rugpjūtį Sirijoje buvo numuštas Rusijos karinis transporto sraigtasparnis, visi penki juo skridę žmonės žuvo.

Rusijos pajėgos oro antskrydžius Sirijoje pradėjo vykdyti 2015 metų rugsėjį.