Šis Oksfordo profesorius buvo sulaikytas trečiadienį, Paryžiuje atliekant preliminarų tyrimą dėl įtariamo išžaginimo ir užpuolimo. Šaltinis teisėsaugos institucijose sakė, kad tyrėjai norėjo ketvirtadienį ryte tęsti jo apklausą.

Šveicarijos pilietis T. Ramadanas, kurio senelis Egipte įkūrė Musulmonų brolijos judėjimą, piktai neigė dviejų musulmonių kaltinimus, esą jis jas 2009 ir 2012 metais išžagino viešbučių kambariuose Prancūzijoje.

55 metų mokslininkas, kuris nuolat rodosi per prancūzų televiziją, yra garsiausias veikėjas, sulaikytas Prancūzijoje dėl pareiškimų apie seksualinį smurtą ir priekabiavimą, kurie nusirito per pasaulį kilus interneto kampanijai „Me Too“.

Feministė Henda Ayari, kuri anksčiau laikėsi konservatyvios islamo versijos, 2016 metais išleistoje knygoje rašė, kad buvo išžaginta, bet savo užpuoliko nenurodė.

Tačiau spalio mėnesį ji sakė dėl kampanijos „Me Too“, kuri Prancūzijoje vadinama „Balance Ton Porc“ („Atsikratyk kiaulės savyje“), nusprendusi viešai paskelbti, kad tai buvo T. Ramadanas.

Ji tvirtino, kad T. Ramadanas išžagino ją savo viešbučio kambaryje, ir laikraščiui „Le Parisien“ sakė: „Jis smaugė mane taip smarkiai, kad maniau mirsiu.“

Spalio 20 dieną ji pateikė ieškininį pareiškimą dėl išžaginimo, kuriame kaltina T. Ramadaną.

Po kelių dienų į islamą atsivertusi neįgali moteris, kurios pavardė neskelbiama, taip pat apkaltino mokslininką 2009 metais išžaginus ją viešbučio kambaryje Lione, Prancūzijos pietryčiuose.

Kaltinimus neigia

Lapkričio mėnesį Oksfordo universitetas paskelbė, kad šiuolaikinių islamo studijų profesorius T. Ramadanas „abipusiu susitarimu“ ima nemokamų atostogų.

Jis neigė šių dviejų moterų kaltinimus, kaip ir kitus, Šveicarijos žiniasklaidos paskelbtus įtarimus dėl nederamo seksualinio elgesio paauglių atžvilgiu 9-ajame ir 10-ajame dešimtmečiuose. T. Ramadanas tai vadino jo „priešininkų surengta melo kampanija“.

Profesoriaus, kuris yra vedęs ir turi keturis vaikus, advokatai kaltino H. Ayari šmeižtu ir sakė, kad visos šios moterys susimokė užtraukti jam gėdą.

T. Ramadanas tyrėjams pateikė socialiniame tinkle „Facebook“ vykusius pokalbius su moterimi, kaip teigiama, H. Ayari, kuri nedviprasmiškai bandė suartėti su juo. Tai esą vyko 2014-aisiais, dveji metai po įtariamo išžaginimo.

Abi minėtas moteris jau apklausė Paryžiaus ir Prancūzijos šiaurėje esančio Ruano policija.

Kaltinimai sukėlė įnirtingus telegeniško T. Ramadano šalininkų ir oponentų debatus internete. Feisbuke profesorius turi daugiau kaip 2 mln. sekėjų.

H. Ayari sulaukė grasinimų mirtimi ir policija lapkričio mėnesį jai skyrė apsaugą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)