„Šiuo laikotarpiu (Jungtinei Karalystei) galios visi sprendimai, ir JK privalo nuo pat pradžių žinoti šią taisyklę ir su ja susitaikyti“, - spaudos konferencijoje, surengtoje po posėdžio, kuriame ES šalių ministrai patvirtino Bendrijos derybų poziciją pereinamojo laikotarpio klausimu, teigė M. Barnier.

„Ji ir toliau gaus visą ekonominę naudą, todėl ji turės taikyti visas taisykles“, - pridūrė buvęs Prancūzijos ministras ir eurokomisaras.

Šiuos komentarus M. Barnier išsakė po to, kai Didžiosios Britanijos vyriausiasis derybininkas Davidas Davisas pirmadienį pareiškė, kad tarp Londono ir Briuselio gali kilti ginčų dėl to, ar Didžioji Britanija galės prieštarauti po „Brexit“ priimtiems Bendrijos įstatymams.

ES derybininkas taip pat pabrėžė, kad pereinamuoju laikotarpiu Didžioji Britanija Bendrijoje neturės jokios sprendimų priėmimo teisės.

Šaliai bus leidžiama dalyvauti susitikimuose, tačiau tai ji galės daryti „ribotai, tik išskirtiniais atvejais, dėl kiekvieno atvejo sprendžiant atskirai“, paaiškino M. Barnier.

Tuo laikotarpiu Didžioji Britanija galės derėtis dėl prekybos sutarčių su kitomis valstybėmis, tačiau jiems įsigalioti bus leidžiama tik jam pasibaigus, pridūrė M. Barnier.