K. Šamalovas iš karto po skyrybų su Katerina Tichonova, kuri įvardijama kaip Rusijos prezidento Vladimiro Putino dukra, iš karto imtas sieti su Žana Volkova.

Dabar pasklido ir dar įdomesnių gandų: skelbiama, kad 35 metų verslininkui tokios rokiruotės meilės fronte kainavo net pusę turto.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Open Media“, verslininkas K. Tichonovą iškeitė į Londone gyvenančią naują simpatiją. Maža to, paskelbė romantiškų nuotraukų, kuriose ta pati Ž. Volkova per praeitų metų Valentino dieną jausmingai šoka su paslaptingu vyriškiu.

Nei K. Šamalovas, nei Ž. Volkova, kurios veikla socialinėje žiniasklaidoje leidžia daryti išvadą, jog ji gyvena Londone ir prieš tai buvo ištekėjusi už vieno įtakingo Maskvos savivaldos veikėjo, situacijos nekomentuoja.

„Twitter“ įrašuose – Ž. Volkova:

Kremlius renkasi laiko patikrintą strategiją prezidento asmeninio gyvenimo peripetijų nekomentuoti. Jis niekada oficialiai nepatvirtino, kad 2013 metais Katerina ištekėjo už K. Šamalovo – ilgamečio V. Putino bendražygio Nikolajaus Šamalovo sūnaus.

Katerina geriausiai žinoma dėl energingų akrobatinio rokenrolo pasirodymų konkursuose. Be to, sklando gandai, kad V. Putinas ją po truputį ruošia 2024 metais tapti jo įpėdine.

Skelbiama, kad Katerina ir K. Šamalovas susituokė slaptos ceremonijos metu „Igora“ slidinėjimo kurorte – jaunavedžius rogėmis traukė trys balti žirgai.

Santykiai su prezidento dukra K. Šamalovui padėjo per trumpą laiką tapti milijardieriumi, tačiau svarbiausiu jo pasiekimu laikytas pelnytas pasitikėjimas ir narystė Putino šeimoje.

Apie nutrūkusią santuoką pirmieji paskelbė „Bloomberg“, remdamiesi anoniminiais šaltiniais, kurie tvirtina, kad skyrybos privertė jaunąjį verslininką atsisakyti 4,3 proc. dujų ir naftos gaminių giganto „Sibur“ akcijų, kurias jis gavo prieš vestuves su jaunesniąja Rusijos prezidento dukra.

Sandoris jam neatnešė jokios naudos, tik žalos – meilės nuotykiai kainavo milijardieriaus statusą, skelbia „Bloomberg“.

Kirilas Šamalovas

K. Šamalovui artimi šaltiniai neigia tokią įvykių versiją ir sako, kad nuostolių jam padarė nesėkminga investicija, tačiau daugiau informacijos suteikti nepanoro.

Dar praeitais metais verslininko turtas buvo vertinamas 1,3 mlrd. dolerių. Dabar, remiantis „Bloomberg“ turimais duomenimis, jis pastebimai sumenko dėl išaugusių didžiulės paskolos palūkanų ir galimų išlaidų skyryboms.

Sklando gandai, kad skyrybų virusas kaip reikiant įsisuko į visą V. Putino artimųjų ratą. Įtariama, kad kai kuriais atvejais tokių veiksmų imtasi siekiant apsaugoti didžiulius šeimos turtus nuo naujų Jungtinių Valstijų ar Europos Sąjungos sankcijų.

Paprasti Rusijos žmonės sako, kad K. Šamalovas labai surizikavo išsiskirdamas su V. Putino dukra.
„Šamavolas turbūt turi plieninius kiaušus“, – teigia vienas.

„Turėtų dėkoti Dievui ir visiems šventiesiems, kad vis dar gyvas ir ne už grotų“, – samprotauja kitas.

Praeitais metais skelbta, kad V. Putinas tyliai ruošia Kateriną, dar žinomą kaip Jekateriną, galimam jos tapsmui jo įpėdine Kremliuje.

Vladimiras Putinas su tuometine žmona Liudmila

„Noras į prezidento postą deleguoti moterį – Rusijai netikėtas, įdomus ir modernus politinis eksperimentas“, – rašo V. Putino biografė Natalia Geborkijan, kuri subtiliai užsimena, kad V. Putinas galimai turi ir sūnų, tačiau daugiau detalių nepateikia.

„V. Putinas neturi vyriškos lyties įpėdinio, bent jau oficialiai, tačiau turi dvi dukras. Viena iš jų, Jekaterina, jau pažįstama visuomenei dėl kelių didelių ir brangių projektų“, – „Radio Svoboda“ svetainėje internete rašo ji.

„2024 metais Jekaterinai bus 38 metai. Teoriškai ji galės dalyvauti prezidento rinkimuose ir pergalės atveju tėvui ir artimiausiems bičiuliams suteikti ramybę dėl ateities“, – mano N. Geborkijan.

K. Tichonovos ir „Sibur“ akcininko K. Šamalovo sutuoktuvių šventimas įvyko 2013 m. vasarį netoli Sankt Peterburgo, slidinėjimo kurorte „Igora“, kurio vienas iš savininkų – Jurijaus Kovalčiuko šeima.

Apie tai pranešė penki žmonės, dalyvavę ceremonijoje. „Reuters“ pašnekovo teigimu, nuotaka vilkėjo perlais siuvinėtą suknelę, jaunikis – tamsų kostiumą. Po vestuvių jaunavedžiai važinėjosi trikinke, pranešė agentūrai ceremoniją prižiūrėjęs darbuotojas.

Jekaterina Tichonova

Praėjusių metų lapkričio pabaigoje K. Tichonovos kolega iš akrobatinio rokenrolo pasaulio patvirtino, kad ji – jaunesnioji Rusijos prezidento V. Putino dukra.

Oficialus patvirtinimas iš Pasaulio akrobatinio rokenrolo konfederacijos (WRRC) gautas praėjus dviem metams nuo tos dienos, kai „Reuters“ pirmą kartą prabilo apie K. Tichonovos ryšius su Rusijos prezidentu ir dėl to sulaukė rimtų nemalonumų.

WRRC viceprezidentas teisės klausimais Manfredas Mohabas „Reuters“ pareiškė su K. Tichonova artimiau susipažinęs tada, kai jie kartu dirbo konfederacijos prezidiume. Paklaustas, ar jis žinojo, kad K. Tichonova yra Rusijos prezidento dukra, jis atsakė: „Taip. Aš ją pažįstu. Taip, žinoma“. Perklaustas antrą kartą, jis pritariamai linktelėjo galvą ir pakartojo: „Taip“.

Nei Kremlius, nei pati K. Tichonova į „Reuters“ užklausas neatsakė.

KGB kadaise dirbęs V. Putinas savo asmeninį gyvenimą saugo po devyniais užraktais ir visada stengėsi savo dukras – Mariją ir Kateriną – apsaugoti nuo viešumos.

Nors Katerinos tapatybė visada buvo numanoma, pati K. Tichonova jos niekada nepatvirtino. Nepatvirtina ir Kremlius, kuris teigia V. Putino artimųjų gyvenimo nekomentuojantis.