Čempionato metu anglai G grupės varžybas žais trijose skirtingose vietose: Volgograde, Nižnyj Novgorode ir Kaliningrade.

Birželio 28-ąją, Anglijos rinktinė paskutiniąsias – galbūt lemiamas – varžybas su belgais žais Kaliningrado stadione, todėl apgyvendinimo kainos šiame mieste ir jo apylinkėse tuo metu bus gerokai aukštesnės nei įprastai.

Pavyzdžiui, užsisakyti nakvynę svečių namuose „Meridian“ esančiame triviečiame kambaryje šiandien kainuotų vos 17 svarų sterlingų (apie 19 eurų), o birželio 28-ąją už tai tektų pakloti 3125 svarų (apie 3590 eur). Skaičiuojant matematiškai, paslauga pabrangsta 18 000 procentų.

Plika akimi matyti, kad kainų dydis priklauso nuo to, iš kokių šalių yra komandos.

Birželio 16-ąją, kai Kaliningrade žais Nigerijos ir Kroatijos rinktinės, tas pats kambarys tuose pačiuose namuose kainuoja kur kas pigiau.

„Sumanė apiplėšti būtent anglus“, – konstatuoja Jungtinės Karalystės internautai.

Tačiau dar didesnę anglų nuostabą sukėlė siūloma nakvynė kempinge, esančiame už 15 kilometrų nuo stadiono.

Norint jame pasistatyti dvivietę palapinę, teks pakloti mažiausiai 63 svarų sterlingų (apie 72 eur).

Stebina ir portale booking.com pateikiamos kempingo nuotraukos: sena, karo laikus menanti lauko virtuvė, geriamasis vanduo – iš aptriušusio šulinio, o gamtiniai reikalai atliekami iš suspaustų medžio drožlių plokščių sukaltose išvietėse.

Būtent Kaliningrade tikimasi didžiausio Anglijos rinktinės palaikymo, mat ši vieta – arčiausiai ir paprasčiausiai pasiekiama iš visų, kuriose žais komanda.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.