Kodėl įvyko skyrybos, „Bloomberg“ nedetalizuoja.

Nei K. Tichonova, nei K. Šamalovas į leidinio užklausas dėl galimai įvykusių skyrybų neatsakė. V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas taip pat šiuo klausimu tyli.

Apie įvykusias vestuves „Reuters“ pranešė 2015 metų gruodį. Leidinio šaltiniai tvirtino, kad iškilmės įvyko 2013 m. vasarį.

Tuomet skelbta, kad greitai po vestuvių K. Šamalovas susitarė dėl didelės dalies „Sibur“ akcijų pirkimo iš verslininko Genadijaus Timčenkos, į sankcijų sąrašą įtraukto milijardieriaus iš V. Putinui artimo rato.

„Reuters“ rašė, kad K. Tichonovos ir „Sibur“ akcininko K. Šamalovo sutuoktuvių šventimas įvyko 2013 m. vasarį netoli Sankt Peterburgo, slidinėjimo kurorte „Igora“, kurio vienas iš savininkų – Jurijaus Kovalčiuko šeima.

Apie tai pranešė penki žmonės, dalyvavę ceremonijoje. „Reuters“ pašnekovo teigimu, nuotaka vilkėjo perlais siuvinėtą suknelę, jaunikis – tamsų kostiumą. Po vestuvių jaunavedžiai važinėjosi trikinke, pranešė agentūrai ceremoniją prižiūrėjęs darbuotojas.

Lapkričio pabaigoje K. Tichonovos kolega iš akrobatinio rokenrolo pasaulio patvirtino, kad ji – jaunesnioji Rusijos prezidento V. Putino dukra.

Oficialus patvirtinimas iš Pasaulio akrobatinio rokenrolo konfederacijos (WRRC) gautas praėjus dviem metams nuo tos dienos, kai „Reuters“ pirmą kartą prabilo apie K. Tichonovos ryšius su Rusijos prezidentu ir dėl to sulaukė rimtų nemalonumų.

WRRC viceprezidentas teisės klausimais Manfredas Mohabas „Reuters“ pareiškė su K. Tichonova artimiau susipažinęs tada, kai jie kartu dirbo konfederacijos prezidiume.

Paklaustas, ar jis žinojo, kad K. Tichonova yra Rusijos prezidento dukra, jis atsakė: „Taip. Aš ją pažįstu. Taip, žinoma“.

Perklaustas antrą kartą, jis pritariamai linktelėjo galvą ir pakartojo: „Taip“.

Nei Kremlius, nei pati K. Tichonova į „Reuters“ užklausas neatsakė.

KGB kadaise dirbęs V. Putinas savo asmeninį gyvenimą saugo po devyniais užraktais ir visada stengėsi savo dukras – Mariją ir Kateriną – apsaugoti nuo viešumos.

Nors Katerinos tapatybė visada buvo numanoma, pati K. Tichonova jos niekada nepatvirtino. Nepatvirtina ir Kremlius, kuris teigia V. Putino artimųjų gyvenimo nekomentuojantis.