Penktadienį D. Trumpas turi pasakyti kalbą šiame pasaulio verslo ir politikos lyderių forume Davose.

Demonstrantai Ciuricho gatvėmis žygiavo skanduodami „Trumpas nelaukiamas“. Kai kai kas nešė transparantus ir plakatus su užrašais „Išmeskit Trumpą“ ir „Šveicarija priima nacius“, pranešė naujienų agentūros AFP reporteris, kuris nurodė, kad dalyvių buvo daugiau kaip 1 000.

„Mes protestuojame ir prieš Trumpą, ir prieš PEF. Diskusijoms tarp 1 proc. pasaulio turtingiausiųjų ir žmogaus, kuris kursto agresyvią atmosferą moterų ir mažumų atžvilgiu, nėra vietos Šveicarijoje“, – sakė Šveicarijos jaunųjų socialistų (JUSO) organizacijos prezidentė Tamara Funiciello.

Prie renginio prisidėjo antiglobalistai ir aplinkosaugos aktyvistai, taip pat – kurdų ir palestiniečių organizacijų nariai.

„Trumpas yra seksizmo, rasizmo, išnaudojimo ir korupcijos įsikūnijimas“, – sakė mažos socialistų partijos „Judėjimas už socializmą“ atstovas Michelis Zahnas (Michelis Zanas).

Amerikos prezidentas buvo kritikuojamas dėl antiimigracinės politikos, o rinkimų kampanijos metu paviešintame vaizdo įraše giriasi, kad grabinėja moteris.

Davose D. Trumpo laukia nevienareikšmiškas sutikimas – forume dalyvaus ir globalizacijos gynėjai, ir tarptautiniai vadovai, kuriems patinka jo prieštaringai vertinama mokesčių reforma.