„K. Volkeris – autoritetingas vyrukas, autoritetingas. Tačiau Kurtas, kiek man žinoma, neturi įgaliojimų ar galimybių atsistoti ir pasakyti: jeigu šito neišspręsite, tuomet eisite“, - kalbėjo J. Bidenas.

Jo teigimu, K. Volkeriui nebuvo suteikta pakankamai svertų, kad jis Ukrainos vadovybei galėtų padaryti stipresnį spaudimą tiek dėl Minsko susitarimų įgyvendinimo, tiek dėl kovos su korupcija. Nei pats K. Volkeris, nei jo atstovai šių J. Bideno pasisakymų nekomentavo, rašo unian.net.

Be to, J. Bidenas, kuris Baracko Obamos administracijoje buvo atsakingas už Ukrainos klausimus, gerai įvertino dabartinės JAV vadovybės sprendimą pristatyti Kijevui ginklų. Jis taip pat pažymėjo, kad susilpnėjusi JAV politika Ukrainos atžvilgiu skatina Kijevą vangiau įgyvendinti kovos su korupcija reformas.

Kaip skelbė UNIAN, sausio 23 dieną į Ukrainą atvyko JAV Valstybės departamento specialusis pasiuntinys Ukrainai K. Volkeris, kuris kartu su Ukrainos valdžia ieškos būdų, kaip taikiai sureguliuoti konfliktą Donbase. Penktadienį Dubajuje jis turi susitikti su Rusijos prezidento padėjėju Vladislavu Surkovu.