Kaip sakė viešbučio „Lantauferer Hof“ vadovė Martina Doene, 65 svečiai ir 10 darbuotojų, taip pat kažkiek vietos gyventojų, evakuojami sraigtasparniu. Operacija prasidėjo ryte.

Keliai į Venostos slėnį blokuoti, „bet viskas dar gerai“, viešbutis neapgadintas, evakuojami žmonės laikosi ramiai, sakė M. Doene.

1 870 m aukštyje virš jūros lygio, maždaug už 100 km į šiaurės vakarus nuo Bolcano esantis viešbutis didžiuojasi šalia esančia 3,7 tūkst. m viršukalne ir reklamuojasi kaip idealus slidininkams - jie gali pradėti slidinėti vos išėję pro duris.

Venostos slėnyje pareigūnai paskelbė lavinų pavojų. Naujienų agentūra ANSA pranešė, kad maždaug 10 tūkst. turistų pirmadienį buvo izoliuoti netoliese esančiame Tirolio miestelyje, įsikūrusiame virš Merano.

Tuo tarpu dėl gausaus sniego pavojingos situacijos susidarė visose Alpėse, sutriko susisiekimas. Prancūzijoje dėl, pasak pareigūnų, aukščiausio laipsnio lavinų pavojaus buvo uždarytas Šamoni slidinėjimo kurortas prie Monblano kalno. Rajone uždaryti keli svarbūs keliai ir tuneliai.

Šamoni miesto interneto svetainė ir regiono valdžia pranešė, kad buvo uždarytas Montetso traukinių ir automobilių tunelis bei kiti svarbūs rajono keliai.

Pirmadienį pradėjus uždarinėti kelius, kai kurios slidinėjimo vietos Prancūzijos Alpėse liko atkirstos nuo išorinio pasaulio.

Regione iš pradžių kelias savaites snigo, vėliau palijo, todėl sniego danga pasidarė sunki ir nestabili.

Šveicarijoje buvo uždarytas greitkelis, vedantis į Gotardo tunelį Italijos link. Šveicarų visuomeninis transliuotojas SRF pranešė, kad greitkelis A2 netoli Gurtneleno buvo uždarytas dėl nuslinkusios lavinos.

Dėl lavinų pavojaus nuo išorinio pasaulio atkirsti Šveicarijos slidinėjimo kurortai Cerma, Andermatas ir Zasas-Fė.

Gausus sniegas taip pat trukdė atvykti metinio Pasaulio ekonomikos forumo Šveicarijos kalnų kurorte Davose dalyviams.

Kai kuriuose atkirstuose kaimuose Austrijos vakarinėje Tirolio žemėje mokyklos antradienį toliau nedirbo, pranešė austrų transliuotojas ORF.