Pora į Kaliforniją persikėlė 2011 metais iš Teksaso Rio Vistos miesto, kur gyveno keturių miegamųjų name 16 hektarų sklype, atskleidė buvęs poros kaimynas.

Teksase nuo 2000 metų jie gyveno tol, kol namai už skolas nebuvo iš jų atimti.

Kaimynas Ricky Vinyardas sako, kad jam tekdavę vaikščioti pro kaimynų sklype stovėjusį namelį ant ratų, kuriame šeima galiausiai apsigyveno landyne pavertusi pagrindinius namus.

„Ten buvo šunų bei kačių gaišenų“, – „Los Angeles Times“ teigia kaimynas, kuris, prisiminęs tą vaizdą, net nusipurto.

Jis pridūrė, kad dviem čihuahua veislės šuneliams visgi pavyko išgyventi. Jis spėja, kad jiems teko ėsti kieme kraunamas panaudotas vienkartines sauskelnes.

„Toks jausmas, kad tai galėjo būti vienintelis jų maistas“, – sako kaimynas ir priduria, kad pagrindiniame name buvo taip nešvaru, jog ekskrementai po kojomis jau nieko nestebino.

„Viskas ir visur buvo rakinama. Rakinamos spintos, spintelės, žaislų dėžės. Nebuvo nė vienos lovos, nė vieno čiužinio. Nebuvo nė vieno švaraus centimetro. Namai buvo paversti landyne“, – pasakoja kaimynas.

R. Vinyardas taip pat pamena, kad buvę kaimynai nuolat degino šviesą, o per vienas Kalėdas vaikams nupirko aštuonis naujus dviračius, bet nenaudojamus ilgiausiai pralaikė lauke, kol saulė išblukino spalvas ir nuo lietaus jie surūdijo.

2000 metais viena poros dukra buvo pabėgusi iš namų, tačiau ją sugrąžino vietinis gyventojas. 2001 metais šeimos namuose lankėsi pareigūnai: vienas iš šeimos šunų įkando keturmetei dukrai. Žaizda buvo susiūta ligoninėje, o šunį veterinaras užmigdė.

R. Vinyardas sako, kad dabar gailisi, jog laiku nesikreipė į pareigūnus dėl kaimynų gyvenimo būdo. Tiesiog buvo sutarę su žmona, kad nieko nedarys, nes nenorėjo pyktis, o ir neginčijamų įrodymų, kad vyksta kažkas blogo, jie neturėjo.

Prieš apsigyvendami Teksaso Rio Vistos mieste, Turpinai 1990-1999 metais gyveno netoli Fort Vorto, taip pat Teksase.

Teksaso šeimos reikalų departamento atstovas Patrickas Crimminsas sako, kad agentūra apie minėtąją šeimą jokios informacijos ar įrašų neturėjo.

Kai Turpinai išsikėlė, jų namus Rio Vistoje įsigijo Billy Baldwinas su motina ir pradėjo juos nuomoti.

B. Baldwinas žurnalistams sakė, kad įsigijimo momentu namo būklė buvo siaubinga, jis buvo labai apleistas. Tuo metu namelio ant ratų sklype nebebuvo.

Turpinai savo kaltę kankinę vaikus ir suaugusius (atžalų amžius siekia nuo dvejų iki 29 metų) kategoriškai neigia. Jeigu bus pripažinti kaltais dėl visų jiems metamų kaltinimų, 56 metų Davidas Turpinas ir jo žmona 49 metų Louise už grotų gali praleisti iki 94 metų. Prieš teismą jie stos vasario 23 dieną.

Šiurpi istorija apie tėvų kalinimaus vaikus vieša tapotada, kai iš kalėjimo pavirtusio namo Perise pavyko pabėgti 17-metei mergaitei.

Praėjusį ketvirtadienį vykusiame teisme buvo atskleista daugiau šiurpių faktų.

Kalifornijos apygardos prokuroras Mike'as Hestrinas vaizdžiai papasakojo, kokią fizinę ir emocinę prievartą patyrė tėvų namuose kalinti vaikai. Ketvirtadienį pateikti oficialūs kaltinimai porai, kuri namuose kalino ir beveik badu marino savo 13 vaikų, rašo CNN.

56 metų Davidas Turpinas ir 49 metų Louise Turpin oficialiai apkaltinti kankinę savo vaikus, teigia Riversaido apygardos prokuroras Mike‘as Hestrinas. D. Turpinui taip pat pateikti ir kaltinimai nederamu seksualiniu elgesiu su mažamečiais.

„Tai sunkus, tiek emocinis, tiek fizinis smurtas. Tai nederamas elgesys“, – argumentuoja prokuroras. Turpinai visus kaltinimus neigia. Prieš teismą jie stos vasario 23 dieną. Jei bus pripažinti kaltais, jiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki 94 metų.

Dauguma iš 13 vaikų buvo labai prastai maitinami ir nusilpę. Dalis jų turi kognityvinių sutrikimų. Kalbant apie fizinį smurtą, tėvai, anot prokuroro, savo vaikus mušė, smaugė, dusino, ilgą laiką laikydavo surištus arba prirakintus. Kaip pasakoja M. Hestrinas: „Bausmės trukdavo savaitėmis ar mėnesiais“.

Nors vaikai ir buvo maitinami pagal labai griežtą grafiką, pareigūnai nustatė, kad tinkamai valgė tik vienas vaikas, jam dveji. Dėl šios priežasties kaltinimai kankinus šį mažametį tėvams nepateikti.

Jau nekalbant apie prastos mitybos sukeltus negalavimus, pavyzdžiui, sunykusius raumenis, kelios poros atžalos turi ir rimtų kognityvinių sutrikimų bei kenčia nuo „neuropatijos“.

Neuropatija – nervų sistemos pažeidimas, kurį sukelia intensyvus ilgalaikis fizinis smurtas. Kalbėdamas apie prastą vaikų mitybą, M. Hestrinas paaiškino, kad, pavyzdžiui, dvylikos metų vaikas sveria tiek, kiek turėtų sverti septynmetis, o štai 29 metų poros dukros svoris – viso labo 38 kilogramai.

Tėvai pirkdavo maisto ir, kaip įtariama, leisdavo vaikams į jį pasižiūrėti, tačiau valgyti neduodavo. Pavyzdžiui, leisdavo varvinti seilę į pyragus, tačiau neleisdavo jų paskanauti. Vaikai rašė dienoraščius, juos pareigūnai konfiskavo kaip įrodymus.