Pernai gruodžio 16 d. Bafale nuleistas į vandenį karinis laivas „USS Little Rock“ per atšiaurias oro sąlygas toli nenuplaukė – liko įstrigęs Kanadoje, informuoja foxnews.com.

Pakrančių apsaugos karinio laivo statybos kainavo 440 mln. dolerių. Laivo ilgis – 118 m, svoris – 15 tonų. Jis gali plaukti didesniu nei 46 mylių per valandą greičiu.

Tokie kariniai laivai greitai plaukia, jie skirti greitam plaukimui tarp misijų su nedidele įgula.

Jie skirti kovoti su laivais (ne povandeniniais), piratais ir narkotikų prekyba ir kitoms greitojo reagavimo užduotims.

Ledo sukaustytas laivas aprūpintas šildytuvais, kad šie tirpdytų ledą nuo korpuso.

JAV karinio jūrų laivyno atstovas spaudai leidiniui „The Star“ sakė, kad laivas stovės Monrealio uoste ir neplauks į Mayporto karinę bazę, kol nepagerės oro sąlygos.

„Oro temperatūra Monrealyje ir tranzito regione buvo šaltesnė nei įprastai, vyravo praktiškai rekordinė žema temperatūra, todėl gruodžio pabaigoje ir sausio pradžioje susidarė <...> išskirtinės, istorinės (oro) sąlygos, – sakė leitenantė Courtney Hillson. – Laikant laivą Monrealyje, kol vandens keliai bus laisvi, bus užtikrintas laivo ir įgulos saugumas.“

Karinio jūrų laivyno atstovė nesakė, ar dažnai laivai neišplaukia dėl prasto oro, tik minėjo, kad gruodį kiti laivai nesusidūrė su sunkumais plaukiant.

Laivo įgula aprūpinta šiltais drabužiais. Kol laivas stovės, jie treniruosis ir ruošis misijoms.