„Tikimės pozityvaus rezultato (šiuo klausimu)“, – interviu televizijoms sakė prezidentas.

Anksčiau šį mėnesį Ekvadoras paskelbė, kad suteikė pilietybę J. Assange'ui. Taip buvo bandoma suteikti jam diplomatinę neliečiamybę ir išvežti jį iš Ekvadoro ambasados Londone be arešto Didžiojoje Britanijoje grėsmės, tačiau Britanija šio prašymo nepatenkino.

L. Moreno sakė, kad jo šalis toliau siekia „svarbių žmonių“ tarpininkavimo, bet nepatikslino, ką turi galvoje.

Ekvadoro bandymas gauti diplomato statusą 46 metų J. Assange'ui buvo dalis šalies pastangų išspręsti savo ilgamečio įnamio problemą. J. Assange'as į Ekvadoro ambasadą Londone persikraustė 2012 metais, kad išvengtų suėmimo už jam metamus kaltinimus išžaginimu Švedijoje, kuriuos jis neigia.

Pernai Švedija nutraukė tyrimą dėl 2010 metais padaryto įtariamo nusikaltimo, tačiau Britanijos policija laukia galimybės suimti J. Assange'ą, nes pažeidęs lygtinio paleidimo sąlygas jis nepasirodė teisme.

J. Assange'as atsisakė palikti Ekvadoro ambasados teritoriją, nes bijojo, kad bus išduotas JAV ir ten stos prieš teismą už 2010 metais „WikiLeaks“ paviešintus nutekintus slaptus JAV dokumentus.

Nuo to laiko, kai priėmė tuometinio prezidento Rafaelio Correos pasiūlymą dėl prieglobsčio, „WikiLeaks“ įkūrėjas bandė savo šeimininkų kantrybę.

Jam buvo viešai priekaištaujama dėl kišimosi į JAV 2016 metų rinkimus, nes jis paskelbė kompiuterių įsilaužėlių pavogtus demokratės Hillary Clinton kampanijos elektroninius laiškus.

Neseniai socialiniame tinkle „Twitter“ jis skleidė paramos Katalonijos nepriklausomybei žinutes ir tuo supykdė R. Correą prezidento poste pakeitusį L. Moreno. Pastarajam teko atsakinėti į Ispanijos vyriausybės skundus.

Komentuodamas sprendimą paskirti J. Assange'ą diplomatu, L. Moreno sakė: „Tai būtų buvęs geras rezultatas, deja, viskas nesusiklostė taip, kaip Užsienio reikalų ministerija planavo, tad problema vis dar egzistuoja.“

Užsienio reikalų ministrė Maria Fernanda Espinosa patvirtino, kad Ekvadoras paliks galioti buvusio prezidento R. Correos vyriausybės sprendimą suteikti J. Assange'ui prieglobstį.