Jo kalbos Karališkajame ginkluotųjų pajėgų institute (RUSI) ištraukas pirmadienį skelbia laikraštis „The Independent“.

„Mes negalėsime išvengti grėsmių arba reaguoti į jas, jeigu atsiliksime nuo priešininkų, - sakė generolas. - Valstybių konkurencijos būdai šiuo metu vis labiau integruoti, ir mes turime būti pasirengę reaguoti į juos“.

„Grėsmės, su kuriomis susiduriame, yra ne už tūkstančių mylių, o ant Europos slenksčio, - pabrėžė generalinio štabo viršininkas. - Mes matėme, kad kibernetinis karas gali tiek būti kariaujamas mūšio lauke, tiek trikdyti paprastų žmonių gyvenimą. Jungtinė Karalystė nuo to neapsaugota“.

Pasak N. Carterio, „pernai mes matėme, kaip Rusija imitavo karo veiksmus visoje Šiaurės Europoje (nuo Kaliningrado iki Lietuvos)“. Jis taip pat priminė, kad Kremlius parodė savo karines galimybes, leisdamas sparnuotąsias raketas į taikinius Sirijoje.

Kaip anksčiau pranešė žiniasklaida, Jungtinės Karalystės karinis biudžetas artimiausią dešimtmetį gali būti sumažintas 20 milijardų svarų sterlingų (apie 23 milijardus eurų). Taip pat parengti planai sumažinti kariškių skaičių daugiau kaip 14 tūkstančių žmonių.