Gruodžio 17 d. vyriškų sulaikė, įtariamą nušovus savo motiną ir patėvį jų namuose. Jis kaltinamas pirmojo laipsnio žmogžudyste ir neteisėtu ginklo laikymu. Praėjusį ketvirtadienį jam pateikti kaltinimai dėl dar septynių žmogžudysčių.

Muzikantas C. Cooksey‘is kai kurias aukas pažinojo, bet kai kurių žmonių nužudymo motyvai tyrėjams vis dar neaiškūs, informavo Finikso, Glendeilio ir Avondeilio policija. Policija neatskleidžia visos su nužudymais susijusios informacijos, nes vyksta tyrimas.

Viena iš C. Cooksey‘o aukų – jo buvusios merginos brolis Jesusas Realas (25 m.). Gruodžio 11 d. jam miegančiam savo namuose Avondeile du kartus šovė į veidą. Avondeilio policijos duomenimis, J. Realo sesuo ir C. Cooksey‘is prieš dieną išsiskyrė.

Kitą auką – 43 m. Marią Villanuevą gruodžio 15 d. apsaugos kameros nufilmavo atvažiuojančią į kotedžą Glendeilyje, o paskui išvažiuojančią automobiliu, kurį vairavo nepažįstamas vyras.

Kitą rytą jos pusnuogį kūną rado Finikso alėjoje, o jos automobilį paliktą Glendeilio rajone. Automobilio viduje policininkai rado mobilųjį telefoną ir kruvinus vyriškus marškinius. DNR ant marškinių sutapo su C. Cooksey‘o DNR, o mobilusis telefonas buvo jo.

Anksčiau C. Cooksey‘is 16 metų kalėjo už žmogžudystę ir ginkluotą apiplėšimą. Prieš pusantrų metų jis buvo išėjęs į laisvę.

Finikso meras Gregas Stantonas džiaugėsi, kad naujos technologijos suteikia galimybę greičiau gauti balistinės ekspertizės rezultatus ir greičiau rasti sąsajas, taigi „nusikaltimai greičiau išaiškinami“.