Vokietijoje ilgų nuotolių traukinių eismas buvo sustabdytas mažiausiai dienai, jį žadama atnaujinti labai palaipsniui. Buvo atšaukta daug vidaus reisų.

Vokietijoje audra pareikalavo aštuonių gyvybių. Tarp žuvusiųjų yra du ugniagesiai, dalyvavę skubiose operacijose, ir du sunkvežimių, kuriuos nuvertė vėjas, vairuotojai. Dar vienas vairuotojas žuvo nesuvaldęs mašinos ir atsitrenkęs į sunkvežimį.

Šiaurės Reine-Vestfalijoje žuvo 59 metų stovyklautojas, ant kurio užvirto medis.

Prie aukščiausio Šiaurės Vokietijoje Brokeno kalno vėjo greitis siekė 203 km per valandą.

Rytinėje Tiuringijos žemėje audra „Friederike“ nuplėšė mokyklos stogą. Pastate tuo metu buvo vaikų, bet niekas nenukentėjo.

Bavarijos Alpėse dėl vėjo teko atšaukti pasaulio slidinėjimo čempionato kvalifikacines varžybas.

Tai didžiausia audra Vokietijoje nuo 2007 metų, nurodo Vokietijos meteorologijos tarnyba.

Geležinkelio stotyse įstrigusiems keleiviams buvo dalijami talonai viešbučio kambariui, sakė geležinkelių kompanijos „Deutsche Bahn“ atstovas.

Nyderlanduose, kuriuos anksčiau ketvirtadienį audra talžė labiausiai, virstantys medžiai užmušė du žmones. 62 metų vyras žuvo centriniame Olandijos regione esančiame Olste, išlipęs iš savo sunkvežimio patraukti nuo kelio nuolaužų.

Kitas 62 metų olandas žuvo Enschedėje šalies rytuose, medžiui užvirtus ant jo automobilio.

Kaimyninėje Belgijoje, kaip pranešama, žuvo vairuotoja, kuriai važiuojant per mišką į pietus nuo Briuselio ant automobilio užvirto medis.

Amsterdamo Schipholio oro uoste, kuris yra vienas judriausių Europoje, ketvirtadienio rytą beveik valandai buvo atšaukti visi skrydžiai, nes vėjo gūsiai kai kur siekė 140 km per valandą.

Vėliau skrydžiai buvo atnaujinti, bet visiems keleiviams buvo patarta pasitikrinti informaciją apie savo skrydžius, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė oro uostas, kuris nurodė, kad buvo atšaukta 320 skrydžių.

Oro uostas taip pat turėjo uždaryti įėjimus į du iš trijų išvykimo salių, nes nuo terminalo pastato stogo vėjas plėšė čerpes.

Transporto chaosas

Chaosas viešpatavo ir keliuose. Olandijos nacionalinis eismo biuras pranešė, kad vėjas apvertė 66 sunkvežimius, todėl keliuose susidarė didžiulės spūstys.

Nacionalinė geležinkelių kompanija NS paskelbė, kad ketvirtadienį vakare važiuos labai nedaug traukinių ir kad penktadienį galimi tolesni sutrikimai, nes vėjas nutraukė daug elektros laidų.

Meanwhile in The Netherlands #CodeRed pic.twitter.com/NisWCtAHq4
— Nathie (@NathieVR) January 18, 2018

Žmonės socialiniuose tinkluose ieškojo pavėžėjimo į kitus miestus galimybių, kai kurie vairuotojai siūlė laisvas vietas savo automobiliuose.

Greitųjų traukinių operatorė „Thalys“ paskelbė, kad traukiniai į Nyderlandus ir Belgiją vėl pradės važinėti penktadienį, o susisiekimas su Vokietija priklausys nuo to, kada bus atidaryta Acheno–Kelno linija.

Olandų draudikai perspėjo, kad ketvirtadienį audros padaryti nuostoliai gali viršyti 10 mln. eurų.

Antverpene buvo sužeisti keturi žmonės, tarp jų – moteris, kuriai į galvą pataikė lekiančios metalo nuolaužos, pranešė Belgijos naujienų agentūra „Belga“.

Tuo tarpu Austrijoje, vakarinėje Tirolio žemėje, ketvirtadienį dėl lavinų pavojaus buvo uždaryta Vieną, Lincą ir Zalcburgą jungiančios geležinkelio linijos dalis.