S. Bannonas buvo iškviestas liudyti Atstovų Rūmų žvalgybos komitete apie laikotarpį, kai dirbo D. Trumpui.

Antradienį už uždarų durų vykusi apklausa tęsėsi 10 valandų.

Vienas iš komiteto narių demokratų sako manantis, kad S. Bannonas neatsakinėjo į klausimus, nes Baltieji rūmai jam uždraudė viešai kalbėti apie kai kuriuos dalykus.

Demokratas Adamas Schiffas sakė, kad S. Bannono teisininkas užsiminė apie „prezidento privilegiją“ - šalies vadovui suteikiamą galimybę neatskleisti tam tikros informacijos visuomenei.

A. Schiffas patikslino, kad S. Bannonas nesutiko atsakyti į klausimus apie savo darbą Baltuosiuose rūmuose ir apie pereinamąjį laikotarpį, kai keitėsi administracijos.

Po nesėkmingų klausymų komitetas S. Bannonui išdavė šaukimą liudyti, kuris jį įpareigoja atvykti į antrą apklausą. Pirmoje apklausoje jis dalyvavo savanoriškai.

Tačiau CNN šaltinių duomenimis, S. Bannonas pasiekė susitarimą su specialiuoju prokuroru Robertu Muelleriu ir sutiko paliudyti. R. Muelleris buvo paskirtas specialiuoju prokuroru iškart po D. Trumpo inauguracijos ištirti galimas Rusijos poveikio priemones JAV prezidento rinkimuose ir galimą D. Trumpo bendradarbiavimą su Rusijos tarnybomis.