Pabrėžęs siekį priartinti Europą prie piliečių, debatų pradžioje EP pirmininkas Antonio'us Tajanis teigė: „Žmonės laukia iš mūsų sprendimų, kurie kurtų darbo vietas, suvaldytų migraciją, sustiprintų saugumą ir gynybą. Atviri europarlamentarų ir ES valstybių vadovų debatai suteikia galimybę plėtoti dialogą ir supratimą, kuris pagelbės mūsų piliečiams. Europos Parlamentas, vienintelė tiesiogiai renkama ES institucija, tampa svarbiausia diskusijų apie Europos ateitį vieta.„

Pristatydamas savo Europos ateities viziją, L. Varadkaras ragino stiprinti demokratiją ES ir sutarti dėl bendro kandidatų sąrašo EP rinkimuose, užbaigti kurti ekonomikos ir pinigų sąjungą, taip pat užtikrinti, kad didelės korporacijos sumokėtų visus priklausančius mokesčius. Priminęs, kad šį mėnesį Airija švenčia 45-ąsias narystės ES metines, Airijos ministras pirmininkas padėkojo EP nariams už jo šaliai rodomą paramą ir solidarumą „Brexit“ derybose. Jis ragino užtikrinti, kad derybų pažadai būtų įgyvendinti.

Daugumos EP frakcijų pirmininkai sveikino L. Varadkaro siūlymą stiprinti demokratinę Sąjungą, kuri imtųsi konkrečių veiksmų apsaugoti jos piliečių gyvenimo būdą, saugumą, vertybes ir tapatybes, taip pat socialinę gerovę. Dauguma europarlamentarų pažymėjo, kad drauge esame stipresni. Kartu jie teigiamai vertino Airijos indėlį ir ragino ES keistis, kad galėtų įveikti naujus iššūkius. Europarlamentarai taip pat pažadėjo remti Airiją „Brexit“ derybose siekiant užtikrinti „gerojo penktadienio“ susitarimo laikymąsi.

Europos Parlamentas tapo pirmąja ES institucija, paraginusia aptarti Europos ateitį su ES šalių vyriausybių vadovais. 2017 m. pradžioje jis priėmė keletą rezoliucijų dėl ES ateities vizijos. Po diskusijų su Airijos premjeru Parlamentas toliau tęs debatų su ES valstybių ir vyriausybių vadovais tradiciją.