Pateiktais duomenimis, iš 549 asmenų, kurie nuo 2001 metų Rugsėjo 11-osios atakų buvo nuteisti dėl ryšių su tarptautiniu terorizmu, beveik trys ketvirtadaliai yra gimę užsienyje. 148 jų po atvykimo įgijo JAV pilietybę.

Be to, šimtai žmonių, keliančių „riziką JAV saugumui“, buvo sulaikyti prie šalies sienų, rašoma ataskaitoje. Tai esą buvo ir legalūs, ir nelegalūs mėginimai atvykti į šalį.

JAV generalinis prokuroras Jeffas Sessionsas patvirtino, kad ši statistika yra tik „ledkalnio viršūnė“. Šiuo metu, anot jo, JAV vyksta tyrimai dėl teroro prieš „tūkstančius“ žmonių. „Šimtai“ jų atvyko į šalį kaip pabėgėliai.

Ši ataskaita pasirodė praėjus kelioms dienoms po to, kai D. Trumpas konsultacijose dėl naujo imigracijos įstatymo paniekinančiai atsiliepė apie imigrantų iš Afrikos ir Haičio kilmės šalis. Anot žiniasklaidos, jis jas pavadino „purvinomis skylėmis“.

D. Trumpas antradienį tviteryje paskelbė nuorodą į saugumo ataskaitą. Jis žinutėje, be to, vėl kritikavo Žaliosios kortos loteriją.

Tačiau taip pat antradienį prezidentas susitikime su Kazachstano vadovu Nursultanu Nazarbajevu Baltuosiuose rūmuose pareiškė norįs imigrantų „iš visur“.