Likus dviem mėnesiams iki rinkimų, per kuriuos V. Putinas beveik neabejotinai laimės istorinę ketvirtą kadenciją, 41 metų opozicijos lyderis ir kovotojas su korupcija A. Navalnas antradienį savo kampanijos būstinėje pasikalbėjo su naujienų agentūros AFP korespondentu.

„Tai ne rinkimai, ir mano vaidmuo bus aiškinti žmonėms, kad ši procedūra, kurią jie vadina rinkimais, iš tikrųjų yra rengiama tik Putinui iš naujo paskirti“, – sakė jis.

„Mes tai įrodysime ir įtikinsime žmones, kad neįmanoma pripažinti nei šių rinkimų, nei šio režimo“, – pridūrė A. Navalnas.

Aleksejus Navalnas

Pernai A. Navalnas surengė kampaniją visoje šalyje, susitiko su tūkstančiais žmonių miestuose visoje Rusijoje, bet gruodį Centrinė rinkimų komisija nurodė, kad jis negali dalyvauti rinkimuose dėl prieštaringai vertinamo teistumo. Opozicijos lyderis tvirtina, kad teismo nuosprendis byloje dėl valstybės turto grobstymo yra sufabrikuotas.

Dabar jis yra pasirengęs savo kampanijos komandos jėgas nukreipti rusų įtikinimui boikotuoti rinkimus. Pirmą didelį savo protestą šiais metais jis šaukia sausio 28 dieną.

„Putinas nori būti imperatorius iki gyvos galvos. Jo palyda, žmonės, kurie tapo milijardieriais ir turtingiausiais pasaulio asmenimis, jie nori to paties“, – sakė jis ir pažadėjo tęsti savo „politinę kovą“.