Kodėl Turpinų šeimos tėvai savo vaikus laikė savotiškame kalėjime, lieka neįminta mįslė. Dar baisiau tai, kaip apie tai daugiau niekas kitas nežinojo.

Jeigu ne drąsus septyniolikmetės poelgis, tiek ji, tiek jos broliai ir seserys ir toliau būtų gyvenę košmare.

„Mergaitė elgėsi taip, tarsi jai būtų dešimt metų“, – išplatintame pranešime teigia Riversaido apygardos šerifo departamentas.

Nutaikiusį palankų momentą, mergina čiupo be priežiūros paliktą mobilųjį telefoną ir susisiekė su policija.

Kai pareigūnai atvyko į keturių miegamųjų namus Periso mieste, jie rado dalį vaikų surakintų grandinėmis ir spynomis. Vaizdas namuose, kurį išvydo pareigūnai, nemaloniai nustebino: namai buvo nešvarūs ir apleisti. „Pirmas įspūdis buvo, kad jie labai prastai maitinami ir nešvarūs“, – sako pareigūnai.

13 Turpinų šeimos vaikų, kurių amžius nuo 2 iki 29 metų, anot pareigūnų, elgėsi kaip bejėgiai mažamečiai.

Davidui ir Louise Turoinams pateikti kaltinimai kankinus ir kalinus vaikus. Jeigu norėtų būtų paleisti už užstatą, už kiekvieną tektų sumokėti po 9 mln. dolerių.

Riversaido apygardos šerifo atstovai patvirtino, kad seniau pora jų akiratyje atsidūrusi nebuvo. Vaikų apsaugos tarnybos taip pat šeimos nelankė.

Šeimos tėvas Davidas Turpinas vadovauja privačiai mokyklai „Sandcastle Day School“. Remiantis dokumentais, jis yra tiek jos administratorius, tiek direktorius. Didžiausią prieštaravimą sukelia džiugios šeimos nuotraukos ir tai, kokį vaizdą atvykę į jų namus pamatė pareigūnai.

Vienoje nuotraukoje, darytoje per tėvų santuokos įžadų atnaujinimo ceremoniją Las Vegase, vaikai šypsosi ir vilki suderintus drabužius.
Kol kas nėra informacijos, ar tėvai turi advokatus. Prieš teismą sulaikytieji stos ketvirtadienį.

Kai į namus atvyko policija, moteris atrodė kaip reikiant nustebusi ir pasimetusi.

D. Turpino motina Betty sako neturinti ką pasakyti apie sūnaus gyvenimą, nes nieko nežinanti.

„Susidaro įspūdis, kad pasakojama tik viena istorijos pusė. Jie – labai gerbiama šeima“, – teigia B. Turpin. Pavyzdžiui, viešumoje vaikų apranga visada derinama su tėvų, taip norint pabrėžti šeimos ryšį. Be to, vaikai visada eidavę griežtai išsirikiavę pagal amžių, o tėvai užimdavę pozicijas priekyje ir gale.

Sąlygos, kurias išvydo atvykę pareigūnai, leidžia daryti išvadą, kad vaikai buvo kalinami „gana ilgą laiką“, tvirtina Riversaido apygardos socialinių tarnybų departamento atstovė Susan von Zabern. Tiksliai pasakyti, kiek truko vaikų košmaras, labai sunku, tvirtina pareigūnai.

2011 metais Turpinai paskelbė apie bankrotą. Tuo metu D. Turpinas savo pajamas įvertino kaip 140 tūkst. dolerių, jis „Northrop Grumman“ dirbo inžinieriumi. Žmona – namų šeimininkė.

Poros skolos siekė apie 240 tūkst. dolerių, didžiąją dalį sudarė kreditinių kortelių įsiskolinimai, teigiama bankroto dokumentuose.
Socialiniame tinkle „Facebook“ skelbiamose nuotraukose šeima įsiamžinusi per atostogas ir tėvų santuokos įžadų atnaujinimo ceremoniją Las Vegase.