Policijos atstovas Markas Pugashas pirmadienį sakė, jog atlikę nuodugnų tyrimą pareigūnai priėjo prie išvados, kad tokio incidento išvis nebuvo.

Minima šeštokė, jos motina ir jaunesnis brolis penktadienį surengė spaudos konferenciją valstybinėje Pauline Johnson mokykloje ir paskelbė apie atsitikimą.

11-metė Khawlah Noman žurnalistams pasakojo, kad jai su broliu einant į mokyklą, prie jos prisiartino kažkoks vyras su žirklėmis, nutraukė jos striukės kapišoną ir ėmė karpyti hidžabo apačią.

Ji sakė apsisukusi, suspiegusi ir tas vyras pabėgęs, bet netrukus grįžęs ir vėl karpęs jos hidžabą, o paskui nusišypsojęs ir pabėgęs.

Mergaitės motina ragino policija tirti incidentą kaip nusikaltimą iš neapykantos.

Istorija sulaukė tarptautinės žiniasklaidos dėmesio ir viešo pasmerkimo iš Kanados ministro pirmininko Justino Trudeau lūpų.

„Gan suprantama, kad tai sulaukė daug žiniasklaidos ir socialinės žiniasklaidos dėmesio, ir žinau, kad tai sukėlė nemažą susirūpinimą – kaip ir turėtų“, – sakė M. Pugashas.

Jis atsisakė nurodyti, ar mergaitė pripažino, kad tokio įvykio nebuvo, bet nurodė, kad policija nežengtų tokio žingsnio, jei nebūtų visiškai įsitikinusi.

„Tai absoliučiai neįprasta“, – sakė M. Pugashas.

Kaip sakė Toronto apygardos mokyklų departamento atstovas Ryanas Birdas, pareigūnai yra „labai dėkingi“, kad tokio užpuolimo nebuvo.

Mokykla atsisakė komentuoti plačiau.

„Kartu su visais Ontarijo gyventojais jaučiu dėkingumą ir palengvėjimą, kad šio užpuolimo nebuvo“, – sakė provincijos premjerė Kathleen Wynne. Ji padėkojo policijai už atliktą darbą.