Pareigūnai aiškinasi, kodėl pirmadienį prieš pietus viename iš dviejų komplekso bokštų įgriuvo pusaukščio grindys. Buvo sužeisti 73 žmonės, bet niekas nežuvo, pranešė policija.

Saugumo kameros nufilmavo, kaip maždaug 40 balkone buvusių lankytojų, studentų, krenta drauge su stiklo šukėmis, metalo ir kitokiomis nuolaužomis, kurios pasipylė į pirmo aukšto vestibiulį ant kitų žmonių.

Nacionalinės policijos atstovas Setyo Wasisto sakė, kad tyrėjų komanda iki antradienio vakaro tikisi surinkti svarbių įrodymų, bet tyrimo rezultatai paaiškės tik po kelių savaičių.

Pareigūnai tai vadina nelaimingu atsitikimu, o ne sprogimo padariniu.

2000 metais vertybinių popierių biržos komplekso teritorijoje islamistų kovotojams susprogdinus užminuotą automobilį žuvo mažiausiai 10 žmonių, o dar kelios dešimtys buvo sužeista.

Per tą sprogimą vertybinių popierių biržos požeminėje stovėjimo aikštelėje taip pat nukentėjo apie 200 automobilių.

Indonezijos vertybinių popierių birža yra centriniame Džakartos Sudirmano rajone. Pastatas, kuriame įsikūrusi ši įstaiga, buvo pastatytas 1995 metais. Komplekso 12-ajame aukšte taip pat yra įsikūręs Pasaulio banko vietos biuras.

„Jei jie (tyrėjai) šiandien baigs, viską bus galima išvalyti ir ... vietą bus galima vėl atidaryti“, – naujienų agentūrai AFP sakė S. Wasisto.

„Kai kurie nuomininkai truputį nerimauja, nors pastato administratoriai sako, kad jis saugus. Jie šiandien taip pat patikrins kitas pusaukščio grindis“, – pridūrė policijos atstovas.

Daugelis nukentėjusiųjų patyrė kaulų lūžių, bet nė vieno gyvybei pavojus negresia, nurodė S. Wasisto. Keliolika žmonių iš ligoninės jau paleisti.

Apgadinta pastato dalis antradienį dar buvo uždaryta, bet birža dirbo įprastu režimu.

Po incidento šimtai panikos apimtų darbuotojų buvo evakuoti iš pastato.

„Norėčiau pakartoti, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas. Tai neturi nieko bendra su bomba ar terorizmu“, – sakė S. Wasisto.