Taigi jie paneigė pirminę Tiriamojo komiteto regiono valdybos versiją, kad užpuolimas (per kurį nukentėjo mažiausiai 15 žmonių) įvyko po muštynių.

„Nebuvo muštynių. Du vaikinai įėjo į vyresnės klasės kabinetą ir peiliu puolė mokytoją. Vaikai pradėjo šaukti, kai kurie iš jų nukentėjo“, – portale thequestion.ru pasakojo mokinė Tania Peršina.

„Tai buvo du žmonės – Levas P. ir jo draugas Aleksandras. Vienas iš jų yra Psichiatrijos dispanserio įskaitoje. Jie įėjo į 4B (klasę). Klasėje visi pagalvojo, kad tai buvę mokiniai. Jie apsupo mokytoją ir pradėjo badyti ją peiliais. Paskui jie ėmė badyti vaikus. Mokiniai jau norėjo šokti pro langą“, – tame pačiame portale pasakojo kitas mokinys Viktoras Kirillovas.

Kaip leidiniui „Komsomolskaja pravda“ pranešė 4B mokinys, užpuolimas įvyko per trečią – darbų – pamoką.

„Staiga į klasę įėjo du dideli vaikinai. Jie mūvėjo juodas kelnes, vilkėjo juodus megztinius, veidai buvo uždengti juodomis kaukėmis, abu su tamsiais akiniais. Rankoje kiekvienas laikė po peilį. Aš įsižiūrėjau į jų ginklus ir iš karto atkreipiau dėmesį, kad jie paėmė ne šiaip virtuvinius peilius, o lyg profesionalius, medžioklinius (peilius)“, – sakė jis.

Dalis mokinių nubėgo pagalbos į polikliniką, kiti – į artimiausią prekybos centrą. Likusius evakavo iš mokyklos, paskelbus gaisro pavojų.

„Koridoriuje buvo kraujo lašų. Visi bėgiojo, varė vaikus iš mokyklos. (...) Susiruošiau namo, bet prie manęs priėjo vyras, klausinėjo apie tai, kas įvyko, ir papasakojo, kad prekybos centre yra vaikų, visi jie kruvini.

Mokyklą apsupo ugniagesių ir greitosios pagalbos automobiliai, iš trečio aukšto lango krito kažkas juodas“, – pasakojo įvykio liudininkė Aliona Katajeva.

DELFI primena, kad Rusijos vidurio mieste Permėje pirmadienį per dviejų peiliais ginkluotų jaunuolių konfliktą mokykloje sužeistų asmenų skaičius išaugo iki 15, pranešė regiono teritorinio saugumo ministerijos pareigūnai.

„Šiuo metu yra 15 nukentėjusiųjų; 12 iš jų – išvežti į vaikų ligoninę... Sunkios būklės moteris (mokytoja) ir du 15–16 metų jaunuoliai nugabenti į miesto klinikinę ligoninę“, – sakoma pranešime.

Permės krašto nelaimių medicinos centro atstovai naujienų agentūrą „Intefax“ informavo, kad „12 traumų patyrusių žmonių buvo hospitalizuoti, o dar trys (asmenys) patyrė psichologines traumas; jie smarkiai sureagavo į stresą ir yra sukrėsti“.

Pareigūnas nurodė, kad nukentėjo 10-12 metų vaikai, o mokytojai yra 47 metai.

„Tiems, kas pradėjo muštynes – 16 metų“, – teigė jis.

„Sunkiausia būklė – mokytojos. Ji jau reanimacijoje. Ji prarado labai daug kraujo. Vienam žmogui buvo pažeista miego arterija; jis taip pat pateko į reanimaciją. Trečias jau baigiamas operuoti; jam pažeista jungo vena, bet gyvybei pavojus irgi negresia“, – „Interfax“ sakė miesto klinikinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Andrejus Ronzinas.

Kiek anksčiau buvo pranešama, kad pirmadienį Permėje, Motovilichino rajono mokykloje, įvyko konfliktas tarp dviejų peiliais ginkluotų nepilnamečių. Šalimais buvę pedagogai ir moksleiviai mėgino juos išskirti ir daugelis buvo sužeisti.

Užsiėmimai mokykloje buvo nutraukti, visi mokytojai ir mokiniai buvo evakuoti.

Įtariamieji buvo sulaikyti, ir artimiausiu laiku bus apklausti.

Pareigūnai pradėjo bylą dėl pasikėsinimo į dviejų ir daugiau asmenų gyvybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)