Buvusio JAV prezidento George‘o W. Busho administracijoje dirbusi C. Rice savo pastebėjimais pasidalijo atsakydama į klausimą apie dabartinio prezidento Donaldo Trumpo „Twitter“ žinutes, kuriose komentuojama Šiaurės Korėjos vykdoma branduolinė programa.

Savo įžvalgas politikė atskleidė per ypač išsamų pokalbį, sekmadienį vakare vykusį CNN kanalu transliuotoje Davido Axelrodo vedamoje laidoje „The Axe Files“.

„Požiūris į Pietų Korėją buvo protingas. Sprendimas vykti į olimpiadą – taip pat protingas, – vardijo C. Rice, komentuodama Kim Jong Uno mėginimus susitarti su Pietų Korėja ir bent kiek apraminti tarp šalių kilusias karines įtampas. – Manau, kad jis stengiasi atsiriboti labiau nei jo tėvas. Jis tikrai stengiasi turėti dar mažiau skrupulų. Kartais stebiuosi, negi jis iš tiesų tiki tuo, ką sako, kai teigia, kad gali sunaikinti Jungtines Valstijas, nes atrodo, kad visi, kurie pasako ką nors, ko jis nenori girdėti, būna nužudomi.“

C. Rice taip pat pridūrė, kad ši bauginanti perspektyva labiausiai sulaiko nuo apsisprendimo sakyti Šiaurės Korėjos lyderiui tiesą.

Buvusi valstybės sekretorė pakomentavo ir D. Trumpo žinutes, kurių turinys susijęs su Pchenjano keliama branduoline grėsme. Ji, be kita ko, pasakė, kad žinutės, tarp kurių ir pareiškimas dėl neabejotai galingesnio JAV branduolinio užtaiso paleidimo mygtuko, jokios naudos tikrai neduoda.

„Niekada nepritariau žinutėmis vykdomai politikai, – sakė C. Rice. – Taip pat nemanau, kad joms verta skirti ilgiausias analitines skiltis.“

Nors branduolinis karas yra labai rimta grėsmė, C. Rice laikosi nuomonės, kad žmonės paprasčiausiai bus suklaidinti, jei manys, kad karas su Šiaurės Korėja gali kilti dėl vienintelės neapgalvotos prezidento žinutės.