Rusijos vidurio mieste Permėje pirmadienį per dviejų peiliais ginkluotų jaunuolių konfliktą mokykloje sužeistų asmenų skaičius išaugo iki 15, pranešė regiono teritorinio saugumo ministerijos pareigūnai.

„Šiuo metu yra 15 nukentėjusiųjų; 12 iš jų – išvežti į vaikų ligoninę... Sunkios būklės moteris (mokytoja) ir du 15–16 metų jaunuoliai nugabenti į miesto klinikinę ligoninę“, – sakoma pranešime.

Permės krašto nelaimių medicinos centro atstovai naujienų agentūrą „Intefax“ informavo, kad „12 traumų patyrusių žmonių buvo hospitalizuoti, o dar trys (asmenys) patyrė psichologines traumas; jie smarkiai sureagavo į stresą ir yra sukrėsti“.

Pareigūnas nurodė, kad nukentėjo 10-12 metų vaikai, o mokytojai yra 47 metai.

„Tiems, kas pradėjo muštynes – 16 metų“, – teigė jis.

„Sunkiausia būklė – mokytojos. Ji jau reanimacijoje. Ji prarado labai daug kraujo. Vienam žmogui buvo pažeista miego arterija; jis taip pat pateko į reanimaciją. Trečias jau baigiamas operuoti; jam pažeista jungo vena, bet gyvybei pavojus irgi negresia“, – „Interfax“ sakė miesto klinikinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Andrejus Ronzinas.

Kiek anksčiau buvo pranešama, kad pirmadienį Permėje, Motovilichino rajono mokykloje, įvyko konfliktas tarp dviejų peiliais ginkluotų nepilnamečių. Šalimais buvę pedagogai ir moksleiviai mėgino juos išskirti ir daugelis buvo sužeisti.

Iš pradžių skelbta, kad užpuolimą įvykdė du kaukėti vyrai, tačiau vėliau paaiškėjo, kad konfliktą sukėlė du peiliais ginkluoti moksleiviai.

Liudininkai RBK tikina, kad mokykla apsupta, vietoje dirbo pareigūnai, vaikai evakuoti.

„Šiandien apie 10 val. 20 min. (vietos, 7 val. 20 min. Lietuvos laiku) Permėje, Motovilichino rajono mokykloje, įvyko konfliktas tarp dviejų nepilnamečių, iš kurių vienas yra šios švietimo įstaigos moksleivis, o kitas – buvęs mokinys“, – nurodė policija.

Įtariami konflikto dalyviai buvo sulaikyti, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Permės krašto teritorinio saugumo ministerijos atstovai.

Permė yra maždaug už 1 160 km į šiaurės rytus nuo Maskvos.

Remiantis agentūros TASS miesto administracijoje perduotu pranešimu, užpuolimą įvykdė du asmenys.

„Pagal administracijos duomenis, gaunamus teisėsaugos organų, iš viso nukentėjo 13 (žmonių), įskaitant du, susirėmusių panaudojant peilius, ir vieną mokytoją “, – žurnalistams sakė Permės krašto kriminalinių tyrimų valdybos vadovas Sergejus Sarapulcevas. Pasak jo, konfliktas įvyko tarp sviejų 17 ir 16 metų paauglių.

„Tai įvyko vienoje iš klasių. Nukentėjo 4-os klasės vaikai. Šiuo metų visi (sužeistieji) yra hospitalizuoti“, – pridūrė S. Sarapulcevas.

„127-ojoje Permės Motovilichinsko rajono (Motovilichinskij) mokykloje du kaukėti asmenys pamokų metu užpuolė moksleivius. Remiantis preliminaria informacija, pagalbos prireikė visiems aštuoniems per incidentą nukentėjusiems asmenims.

Šiuo metu įkurtas operatyvinis štabas, kuriam vadovauja gubernatorius Maksimas Rešetnikovas“, – pranešė TASS miesto merijoje.

Kaip praneša už Permės kraštą atsakinga sveikatos apsaugos ministerija, du nukentėjusieji – mokytoja ir šešiolikametis paauglys – buvo sužeisti į kaklą. Šiuo metu jų būklė sunki. Dabar jie operuojami 4-ojoje valstybinėje ligoninėje.

Kitų nukentėjusiųjų žaizdos – nesunkios, paviršinės. Jie apžiūrimi krašto vaikų ligoninėje.

Keletas moksleivių sugebėjo pabėgti į netoliese esantį prekybos centrą. Ten jie ir buvo apžiūrėti gydytojų.

„Per išpuolį Permės mokykloje nukentėjusiųjų skaičius išaugo iki devynių. Buvo sužeista mokytoja ir aštuoni mokiniai“, – sakė regiono teritorinio saugumo ministerijos atstovai.

„Užsiėmimai buvo nutraukti, mokiniai – evakuoti. Vaikams ir tėvams teikiama būtina psichologinė ir medicinos pagalba. Užpuolikai buvo nustatyti ir sulaikyti. Užpuolikai – jauni žmonės“, – teigė pareigūnai.

Tuo metu „Interfax“ skelbia kitokią informaciją – esą konfliktas kilo tarp dviejų mokinių. Abu jie buvo ginkluoti peiliais.

Kaip skelbia „RIA Novosti“, remdamasi regiono Teisminio tyrimo komiteto perduota informacija, skerdynės Permės mokykloje prasidėjo, kai į peštynes įsivėlė du peiliais ginkluoti moksleiviai.

Mokytojai ir kiti moksleiviai pamėgino išskirti besimušančius paauglius.

„Sausio 15 d. rytą vienoje Permės Motovilichinsko rajono mokykloje du moksleiviai puolė vienas kitą peiliais.
Netoliese buvę pedagogai ir kiti mokiniai peštynes bandė sustabdyti. Per incidentą mokiniai ir vienas pedagogas buvo sužaloti peiliais“, – pranešama Tyrimo komitete.

Rusijos tyrimų komiteto tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad įsiplieskus dviejų jaunuolių konfliktui šalimais buvę pedagogai ir moksleiviai mėgino juos išskirti ir daugelis buvo sužeisti.

Kaip praneša policija, vienas iš įtariamųjų anksčiau buvo įtrauktas psichoneurologinio dispanserio įskaitą.

Dviejų sužeistųjų būklė sunki, o kiti asmenys patyrė lengvų sužeidimų, anksčiau informavo Sveikatos apsaugos ministerijos regioninis padalinys, nurodęs, kad buvo sužeisti devyni žmonės.

„Mokykloje buvo sužeisti devyni žmonės, dviejų iš jų – mokytojos ir 16-mečio, kurie buvo sužeisti į kaklą – būklė yra sunki. Jie buvo nuvežti į 4-ąją miesto klinikinę ligoninę. Šie pacientai operuojami“, – sakoma ministerijos pranešime.

„Gydytojai apžiūrėjo kitas aukas ir aptiko nesunkių sužeidimų. Jie buvo nukreipti į teritorinę vaikų ligoninę papildomai apžiūrai“, – teigiama jame.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (298)