Aiškiai girdimi riksmai byloja apie paniką, kilusią, kai 162 lėktuvu skridę keleiviai mėgino ištrūkti į lauką.

Turkijos šiaurėje nusileidęs orlaivis nuriedėjo nuo kilimo ir tūpimo tako, kurį laiką slydo, o tada pavojingai sustojo dumblino į jūrą besileidžiančio skardžio pusiaukelėje. Lėktuvo nosis atsidūrė per kelis metrus nuo vandens.

Remiantis „The Associated Press“ gauta informacija, lėktuvu skridęs Yukselis Gordu po įvykio kalbėdamas su Turkijos naujienų agentūra „Anadolu“ sakė, kad žodžiais neįmanoma apibūdinti tuo metu salone buvusių keleivių apėmusios baimės.

„Tikras stebuklas, kad pavyko ištrūkti. Juk galėjome sudegti, susprogti, nugarmėti į jūrą, – sakė jis. – Dėkui Dievui, kad taip nenutiko. Kai apie tai galvoju, atrodo, kad tuoj išprotėsiu.“

Incidentas įvyko vėlų šeštadienio (sausio 13 d.) vakarą, 23.25 val. vietos laiku, Turkijos šiaurės rytų pakrantėje įsikūrusio Trabzono miesto oro uoste.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose matyti nuo kilimo ir tūpimo tako nuslydęs lėktuvas, nosimi pavojingai priartėjęs prie vandens.

Lėktuvu taip pat skridusi Fatma Gordu užsiminė, kad lėktuvui nusileidus pasigirdo gana smarkus trinktelėjimas.

„Pajutome staigų smūgį, – prisiminė moteris. – Lėktuvo priekis trenkėsi į žemę, o uodega tebebuvo ore. Visus ištiko panika.“

DELFI primena, kad Turkijos šiaurėje tūpdamas iš Ankaros atskridęs komercinis lėktuvas neišsiteko tūpimo take ir sustojo pavojingai palinkęs žemyn ant stataus purvino šlaito, vos kelioms pėdoms likus iki jūros pakraščio.

Kai kurie iš 168 keleivių, skridusių šiuo „Boeing 737-800“, kalbėjo apie „stebuklą“, kai visi jau buvo saugiai evakuoti iš jo.

Nuotraukose matyti ant pilvo stačiame šlaite gulintis lėktuvas. Jei dar būtų slydęs toliau, būtų atsidūręs Juodojoje jūroje Trabzono provincijoje.

Per šį incidentą šeštadienį vakare panika buvo apėmusi PC8622 skrydžio 162 keleivius, skridusius „Pegasus Airlines“ eksploatuojamu lėktuvu. Iš jo buvo evakuoti ir šeši ekipažo nariai, tarp kurių buvo ir du pilotai.

Pasak „Pegasus“, niekas nebuvo sužeistas, bet skrydžiai iš Trabzono oro uosto buvo kelioms valandoms atidėti, o atnaujinti sekmadienį.

„Stebuklas, kad išsigelbėjome. Juk galėjome užsidegti, sprogti, nukristi į jūrą, – sakė naujienų agentūrai AA („Anadolu Ajansi“) vienas keleivių Yukselis Gordu. – Ačiū Dievui už tai. Kai pagalvoju apie tai, jaučiuosi tartum išprotėjęs“.

Trabzono gubernatorius pareiškė, kad jau vyksta šio incidento tyrimas.