Zainab Ansari kūnas buvo rastas praeitą savaitę šiukšlių konteineryje, sakė policijos atstovas Imranas Nawazas Khanas. Skelbiama, kad mergaitė buvo pagrobta, išžaginta ir nužudyta.

Mergaitė tarsi į vandenį dingo eidama į netoliese namų vykstančius Korano kursus. Vaiko tėvai, kurie tuo metu buvo išvykę į piligriminę kelionę Saudo Arabijoje, namo sugrįžo trečiadienį.

„Nelaidosime dukters tol, kol nebus sulaikyti jos žudikai“, – žurnalistams sakė mergaitės tėvas Ameenas Ansari.

Mergaitės motina per ašaras nepasakė nė žodžio.

Protu nesuvokiamo žiaurumo nusikaltimas sukrėtė visą šalį.

Trečiadienį rytinėje Pundžabo provincijoje įtūžusi minia puolė policijos nuovadą ir šalia esantį valdžios pastatą. Prasidėjo susirėmimai, per kuriuos mažiausiai du žmonės žuvo, dar keli buvo sužeisti, teigiama policijos išplatintame pranešime.

Pareigūnas Maqsoodas Ahmedas pasakoja, kad per pastaruosius šešis mėnesius Kasure seksualinę prievartą patyrė mažiausiai šešios mergaitės.

Jo teigimu, policija aiškinasi, ar šie nusikaltimai gali būti susiję. Aktyvistai socialinėje žiniasklaidoje smerkia šalies valdžią, nesugebančią patraukti baudžiamojoj atsakomybėn kaltųjų.

Trečiadienį vietos televizijų reportažuose matoma, kaip policijos pareigūnai iš užpultos nuovados šaudo į orą ir į akmeninis ginkluotą minią, bandydami ją išvaikyti.

Užfiksuotas momentas, kai vienas pareigūnas prašo kito nebešaudyti, o pastarasis jo nesiklauso ir nepaklūsta.

Zainab – jau aštuntoji nepilnametė, išžaginta ir nužudyta Kasure per pastaruosius metus. Policijos teigimu, tyrėjai kol kas negali pasakyti, ar susidūrė su serijiniu žudiku.

Štai kaip savo skausmą BBC įvardijo mergaitės tėvas: „Tarsi būtų įvykusi pasaulio pabaiga... Nerandu tinkamų žodžių“.

Kasuro policijos atstovai sako, kad per pastaruosius porą metų jiems teko susidurti su bent 12 panašių atvejų. Jie sako, kad bent penki iš jų susiję su vienu įtariamuoju, kurį dabar medžioja šimtai pareigūnų.

Taip pat jau paimti 90 galimų įtariamųjų DNR mėginiai.

Aukos skrodimo išvadose teigiama, kad Zainab buvo žiauriai nužudyta. Visas kūnas ir veidas nusėtas įvairaus sunkumo sužalojimų, sulaužytas kaklas.

Mergaitės tėvas Ammenas Ansari BBC sakė, kad jis protestuotojų agresijai nepritaria, tačiau puikiai supranta, kad visuomenė niršta, nes turi tam priežasčių.

„Jeigu policija gerai dirbtų savo darbą, jie ją būtų radę vos tik gavo stebėjimo kamerų įrašus“, – sako jis.