Išanalizavę palydovines nuotraukas, specialistai pažymi, kad „visą gruodį poligone nemažėjo darbininkų ir technikos aktyvumas“, didėjo iš tunelio išvežamo grunto apimtys. Straipsnio autorių nuomone, toks aktyvumas gali rodyti, jog Šiaurės Korėja siekia palaikyti parengtį branduoliniam bandymui.

2017 metų rugsėjo mėnesį Pchenjanas Pungerio poligone išbandė termobranduolinį užtaisą, kurio galingumas sudarė apie 250 kilotonų.

2018 metų sausį dvi Korėjos pradėjo dialogą dvišaliams santykiams normalizuoti, taip pat ir saugumo srityje.

DELFI primena, kad Šiaurės ir Pietų Korėja antradienį susitarė surengti kariškių derybas, per kurias būtų aptartos galimybės sumažinti pusiasalyje tvyrančią įtampą.

Šis susitarimas buvo pasiektas per pirmąsias oficialias abiejų šalių derybas po ilgesnio kaip dvejų metų laikotarpio. Susipriešinusios šalys susitarė „mažinti dabartinę karinę įtampą ir surengti kariškių derybas, kad šis klausimas būtų išspręstas“, sakoma bendrame pranešime.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas savo kolegai Pietų Korėjos prezidentui pareiškė esąs atviras JAV ir Šiaurės Korėjos deryboms „tinkamu laiku ir tinkamomis aplinkybėmis“.

Taip sakoma Baltųjų rūmų pranešime apie D. Trumpo pokalbį telefonu su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-Inu. Šis pokalbis buvo organizuotas po pirmųjų per pastaruosius dvejus metus aukšto rango derybų tarp abiejų Korėjų.

Šiaurės Korėja sutiko atsiųsti savo delegaciją į Olimpines žaidynes, be to abi šalys sutarė dėl derybų įtampai pasienyje mažinti.

Anksčiau Moon Jae-Inas sakė esąs atviras susitikti su Šiaurės Korėjos vadovu Kim Jong Unu tartis dėl išeities iš aklavietės, susidariusios dėl Pchenjano branduolinio ginklavimosi. Tačiau jis dar pažymėjo, kad tokio vadovų susitikimo sėkmę reikėtų garantuoti dar iki tokio susitikimo realizavimo.