„DNR ekspertizės rezultatai: ant aukos aptikta dalelių, priklausančių įtariamajam“, – trumpoje spaudos konferencijoje Kijeve paskelbė V. Abroskinas.

Pasak jo, atlikta maždaug 70 ekspertizių; jų preliminarūs rezultatai rodo, kad vienas iš upėje rastų kelių daiktų, įskaitant peilius, galėjo būti panaudotas kaip nužudymo įrankis.

V. Abroskino nuomone, 38 metų I. Nozdrovskos nužudymas nebuvo suplanuotas ir buvo įvykdytas spontaniškai.

Be to, V. Abroskinas nepritaria kalboms, kad 63 metų įtariamasis dėl savo amžiaus ir fizinės būklės negalėjo įvykdyti nusikaltimo. Kaip pažymėjo kriminalinės policijos viršininkas, įtariamasis yra fiziškai išsivystęs žmogus.

V. Abroskinas nenurodė tikslaus peiliu aukai padarytų sužeidimų skaičiaus, bet pažymėjo, kad jų buvo daugiau kaip 10.

Pasakodamas apie savo pokalbį su įtariamuoju, pareigūnas sakė, kad J. Rosošanskis visiškai pripažįsta savo kaltę, sutiko įvykio vietoje atkurti nusikaltimo eigą, parodė, kur ir kaip sužeidė auką.

„Jis savo kaltę pripažįsta, bet nesigaili, – sakė V. Abroskinas. – Jis man papasakojo savo gyvenimo istoriją, kodėl taip įvyko. Jis kalba apie tai, kad išties 2015 metais jo sūnus partrenkė aukos seserį.“

Kijevo policija skelbė, kad apie I. Nozdrovskos dingimą buvo pranešta gruodžio 29-ąją, o jos kūnas rastas sausio 1-ąją Kijevo srityje esančiame Vyšhorodo rajone, upėje.

Viename Vyšhorodo rajono kaime gyvenusi teisininkė I. Nozdrovska dvejus metus siekė, kad būtų nubaustas jos seserį Svitlaną 2015-aisiais partrenkęs vairuotojas – Kijevo teismo pirmininko giminaitis Dmytro Rosošanskis. Jis buvo nuteistas už tai, kad 2015 metų rugsėjo mėnesį vairuodamas neblaivus sukėlė avariją ir mirtinai sužalojo moterį.

2017 metų birželį D. Rosošanskiui buvo skirta septynerių metų įkalinimo bausmė, tačiau jis nuosprendį apskundė.

J. Rosošanskis V. Abroskinui sakė, kad avarijos kaltininkas iš įvykio vietos nepasitraukė, visapusiškai dalyvavo vykdant tyrimą ir sumokėjo materialinę kompensaciją žuvusiosios vyrui bei sūnui.

„Jis tikėjosi, kad neatsidurs laisvės atėmimo vietose ir neturės atlikti realios bausmės“, – pridūrė V. Abroskinas.

Apie I. Nozdrovskos nužudymu įtariamo asmens areštą buvo paskelbta sausio 8 dieną. Įtariamasis J. Rosošanskis yra D. Rosošanskio tėvas.

Sausio 9 dieną teismas skyrė J. Rosošanskiui kardomąją priemonę – sulaikymą 60 parų, iki kovo 8-osios. Šis sprendimas gali būti skundžiamas Apeliaciniame teisme.