Donaldo Trumpo kadencijos pradžioje žvalgybos struktūros jam pranešė, kad raketų, galinčių pasiekti JAV teritoriją, kūrimo procesas Šiaurės Korėjoje truks iki ketverių metų, todėl bus laiko jį sulėtinti arba sužlugdyti.

Jau po pusmečio Šiaurės Korėja sėkmingai išbandė vandenilinę bombą, kuri buvo 15 kartų galingesnė už užtaisą, numestą ant Hirosimos. Be to, kaip pažymi leidinys, Šiaurės Korėja pademonstravo, kad jos raketos gali pasiekti Amerikai priklausančią Guamo salą, paskui - šalies vakarų pakrantę ir galiausiai – Vašingtoną.

Anot „The New York Times“, JAV žvalgybos nesugebėjimas numatyti Pchenjano laimėjimus susijęs su tuo, jog buvo manoma, kad Šiaurės Korėja, kurdama ginkluotę, sugaiš tiek pat laiko, kiek jo reikėdavo kitoms šalims šaltojo karo laikotarpiu. Specialiosios tarnybos neatsižvelgė į Šiaurės Korėjos galimybes susipažinti su užsienio patirtimi šioje srityje ir neskyrė reikiamo dėmesio raketų bandymams 2016 ir 2017 metais. Dabartiniai ir buvę JAV administracijos ir specialiųjų tarnybų darbuotojai tai vadina didžiule Amerikos klaida.