S. Kurzas vadovaujama koalicija, kurią sudaro konservatyvi Liaudies partija (ÖVP) ir kraštutinių dešiniųjų Laisvės partija (FPÖ) darbą pradėjo prieš Kalėdas. Abi šios partijos laikosi griežtos požiūro į migraciją.

Dėl tokio savo požiūrio Austrija yra artimesnė vadinamajai Višegrado grupei – kurią sudaro Vengrija, Lenkija, Čekija, Slovakija – nei vakarinėms ES valstybėms.

31 metų S. Kurzas, jauniausias Europos lyderis, penktadienį perspėjo vengti „per didelių interpretacijų“.

„Yra priemonių ir iniciatyvų, kuriose mes esame draugiški su Europos vakarinėmis valstybėmis, – sakė jis žurnalistams po naujojo ministrų kabineto posėdžio. - Yra ir tokių, dėl kurių mes, turbūt, sulauksime Višegrado šalių pritarimo, ir dar tokių, dėl kurių mes sutarsime su visomis 27 ES narėmis“.

Ateinančiomis savaitėmis S. Kurzas planuoja apsilankyti Paryžiuje ir Berlyne. Austrijos vadovas sakė, kad tikisi „gero apsikeitimo“ nuomonėmis su Vokietijos kanclere Angela Merkel.

„Vokietija yra didžiausia mūsų kaimynė, svarbiausia mūsų ekonominė partnerė“, – pabrėžė jis.

Kalbėdamas apie reformų Bendrijoje siekiantį Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną, S. Kurzas sakė: „Akivaizdu, jog visiems mums Europos Sąjungoje gerai, kad yra toks Prancūzijos prezidentas, kuris siekia kai ką pakeisti Europos Sąjungoje“.

S. Kurzas linkėjo Europos Sąjungai būti stipriai sprendžiant „rimtus klausimus“, kaip pavyzdžiui sienų saugumas, bet palikti daugelio politinių sprendimų laisvę atskiroms šalims ir regionams.

Austrija pirmininkaus Europos Sąjungai antrąjį šių metų pusmetį, kai Bendrija derėsis dėl paskutinių Britanijos išstojimo iš ES sąlygų.

„Labai tikiuosi, kad mums pavyks organizuoti tvarkingą britų pasitraukimą“, – sakė S. Kurzas, pasak kurio, nesėkmė šiuo atveju būtų skaudi abiem šalims.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)